歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
開側蓋
GTX1070
想換個27"mon
睇片,打LoL 多
換咩好,有冇建議?
打算換個2k 加144hz 但係驚推唔到
打lol 唔會推唔到
buget?
之前咪答咗你推到囉
YouTube 搵一搵都大把片參考啦
sorry 想問下買咩型號好
2k-4k 到
三叔 靚色水
Samsung LC27HG70QQCXXk
水貨4200 行4700
想問下水冷噴啲風出嚟熱啲定係風冷?
風冷熱d, 因為冇水排咁多接觸面,
而且風冷冇水冷咁多熱容量,散熱溫差更大。
水冷可以遠距離用水排散熱,唔需要固定係元件正上方,
簡單d講, 用水冷啦,用左你部機係點都上唔到45度。
想請問,我張卡用唔到displayport,no signal,可以點搞?

display 1070 電腦windows10 mon samsung u32r590

我上網睇左好多人話displayport有呢個no signal既問題,我已經試過換線同埋斷電既方法都唔得,仲有咩方法可以試?
Load完window旗仔就全黑mon 好似hang機咁 但安全模式又入到 知唔知咩事
三叔睇到眼都殘喎
試下HDMI 2.0 都有120HZ
顯示卡或者SSD / HDD 壞
因為我隻mon一個hdmi一個dp, 本身想hdmi駁firetv, dp駁電腦,所以想試下dp得唔得
博士
Lenovo G410 notebook
開機有電 風扇轉一下
等5-20分鐘先 有Lenovo 畫面
跟住入windows
已聽你講轉左SSD
裝新windows
請問部主機有時要打橫訓係到先開到機係咩原因
另外有部notebook要少少傾斜先唔會藍mon..
曾經無插HArddisk
會顯示boot ipv4 xxxxx-xxxxx-xxxx
IPv6 xxxx-xxxx-xxxx
Failure

係咪卡左係自檢到?
或風扇壞咗?
因為見佢轉一下唔轉
有時正常既就會直轉
部desktop 開左機5分鐘內一定會輕一次機(keyboard mouse sound display 全部 freeze) 要reboot. reboot之後就冇問題 想問係咩原因
剛剛砌左新機 會無啦啦突然閃一下畫面跟住模擬器畫面就黑哂
點解WIN10咁垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞