歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
1001左
機箱我唔太熟
間唔中左click無反應,請問咩事
出片未阿屌你
等緊100蚊挑戰阿
換滑鼠
我想出架
係咪挑戰失敗?
隻火牛壞壞地
幾錢隻?
想問下部機開唔到
CPU, 顯示卡嘅風扇同主機燈都會著一著(0.5秒)
跟住自動熄翻 然後過3秒又重新loop 直到我cut電源先停
係唔係壞底板?

補充翻 之前有一排打打下機個mon會變紫色維持一陣 跟住會自動好翻
我想問依家啲$8000到一萬蚊嘅電競手提電腦值唔值得買?定係攞個budget去砌電腦?
請問Upgrade display card要唔要Del drivers 再裝?
定直接插落去更新?
都係n卡
20蚊hkd收
cpu+底板+火牛
我賭j, 砌pc>notebook
直接插得架喇,我不嬲咁做
電競notebook就多數唔值咁貴架喇
不過本身notebook同pc就兩條路黎
好睇你有咩要求

唔洗帶住周圍走既一定係PC
同價位硬件上一定好過nb

但同時你又要諗番
砌完PC你仲要另外有mon, keyboard, mouse先叫做用到
notebook就一買直接用得
咁你計唔計埋mon&keyboard&mouse既價錢入個budget度先
電腦無啦啦熄咗唔返

㩒電腦開關無反應

重開拖板電,再㩒電腦開關,閃一下就熄返,唔重開拖板直情冇反應

後面有粒lan 頭重有橙燈著

請問係咪壞底板?定火牛?Thx
開唔返*
但係我最後都決定咗砌機了
重插RAM先
試過兩隻都係咁

留意番個藍mon有d黑色崩位glitch

打打下機自己黑左mon同埋窒聲,㩒power 制熄左再開番就係咁BSOD loop

揾過nvlddmkm.sys 0x116係display問題,入safe mode用DDU uninstall driver再裝翻都係咁唔裝driver就正常開到機不過只可以用640x480

張卡係咪燒左,無得救?張卡好舊,560Ti,出面應該無得買啦如果換新卡又唔值,又唔知用唔用到,部機仲行緊HDD咋,2011年砌
點睇7700k?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞