歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
拔lan線
壞卡wo
唔g
中毒 或用左假破解
依家2070 俾amd新卡吊打, 當然賣平
人地仲有pcie 4.0
兩條唔同頻率既 ram , gg , 你都係用返2666吧啦。
ssd識玩
火牛識玩
8700 冇咩野, z370 都冇咩野, 反正你得一個nvme ssd
唔錯唔錯
amd就好大 至少要3200先有正常功能。
我應該拆左2666 8G*2,直接換3000 16G*2
對RAM冇乜認識,不過應該愈多愈好?
想問部電腦開開下,跟住熄係咩回事?(打打下cs就會啦啦熄)
有時熄左機,跟住隔幾個鐘又無啦啦自動開返

請問咩問題?
求解
睇吓係唔係工作排程器
唔該巴打
又學到野
2666c16同3000c15差遠唔遠
唔遠買返h370算
amd既話 , 遠, 因為膠水
intel既話, 要睇你張display係咩, 例如2666 有 27GB/s , 咁3000就係有 3000/2666 咁多倍, 而哩個就係會限制左"第一次顯示" 既畫面 既速度, 當然你係追唔到人地既gddr6
砌intel咁都係2666化算d
CPU
Intel Core i5 9400F Box $1180

主機板
ASRock B365 Pro 4 $730

記憶體
Corsair VENGEANCE LPX DDR4 2666 MHz (8GB X 1) Red (CO-RM-K8GX4M1A2666C16R) $340
Corsair VENGEANCE LPX DDR4 2666 MHz (8GB X 1) Red (CO-RM-K8GX4M1A2666C16R) $340

電源
Antec NEO-ECO-TUF-550 $480

總計 $3070

電腦唔知燒火牛定底板 想換過部
自己有塊GTX 1060 6GB 同 ATX Case
想問咁樣砌有冇問題
容量還容量
頻率還頻率(頻寬延遲速度)

你攪清楚你點解覺得唔夠未?
mb 換ASRock 華擎 Z370 Pro4 Z370,DDR-4,LGA 1151,Intel GbE Lan,USB3.0 Type C ATX M/B HK$ 670
from jumbo
ram 可以上3000
火牛用neo 550 gold
16GB容量唔夠所以加,好清楚
頻率真係冇比較過
想買二手打機電腦 有咩推介 5-6k到
5-6000都要買二手

可以試收8700+1070/2060
二手機點推介 打咩機又唔講
9400F冇OC 諗住唔上Z板 但係原來價錢差唔多
會唔會用ASRock Z370 killer SLI Z370 ATX仲好
見中央田做緊$650 但係JUMBO$930
多謝巴打比意見我
$650 z370 killer sli 上啦 記得同佢講你用9代U 個bios夠新就得
而家唔超 第時換粒K U都可以小起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞