歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
想請問下 間唔中 個mon黑哂 右下顯示 no signal detected 最主要咩原因?麻煩哂
上個禮拜開始 玩apex/ow 5分鐘內就會藍mon
但我細佬用我部機玩LOL/minecraft就玩幾耐都冇事
早幾日有試過重裝windows但都係冇用
cpu:r7 1700
gpu:rx480 8gb
psu:antec 450w
次次都係彈下面個code出嚟

唔該大佬們幫手睇下係火牛唔夠力定係其他原因
CHOK下條線,接觸不良
開apex時check顯示卡同CPU溫度
如果溫度正常就可能壞RAM / OC有問題
玩緊嗰陣大約65度左右
我冇OC過部機
咁應該係ram壞咗
你有幾多條ram
一條一條咁試
有冇超ram,之前有位巴打超ram setting有問題搞到run apex有問題
唔好意思有少少野想請教咁多位巴打

今日部電腦無啦啦開唔到,一開機個陣畫面有兩條綠色bar,之後就叫我修復window,修復window就完全無用嘅,然後我試下安全模式又入到去,但係安全模式入面都都有兩條綠色bar

正常開機如果唔彈叫我修復電腦就會keep住黑mon

因為屋企無vga線嘅關係我試唔到係咪顯示卡嘅問題

我想請教下咁樣嘅情況其實係咪因為顯示卡壞左

麻煩巴打指點迷津
chok下條線,可能接觸不良
條線壞或者張卡既gpu core壞

我賭係條線shot shot地
但係巴打我已經試過拆gpu出黎再裝過,情況都係一樣
CHOK多幾CHOK條線

你咩卡
得兩條 冇超ram 我試下先
Run memtest 試試200%有無出錯
AMD Radeon (TM)R9 200 Series
我部機突然開唔到機 係咩原因
再請教博士
我玩apex 1080p fps 100-144
睇返YouTube 人地玩好流暢
感覺自己都係人地咁流暢
用緊
【易美逊144Hz曲面24英寸显示器1ms响应无边框屏幕电竞游戏PS4吃鸡台式液晶电脑HDMI壁挂三星曲屏P2417GC】https://m.tb.cn/h.e7Rjlrl?sm=06aabe 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥r15TYSxqh9w¥后到👉淘♂寳♀👈

Check過係真144hz

自從係NVIDIA SETTING開左個 free sync/gsync 相容之後,就覺得唔流暢。
問題係出左邊到
應該張卡壞壞地喇咁,呢張都有5年?
維修既話要搵人重植粒CORE

或者,你拆開用風筒開最熱對住粒CORE吹吹
好嘅我再試下,唔該曬巴打
唔好意思
請問不定時黑mon 顯示卡風扇爆轉係咩原因
顯示卡已經番廠換過一張都係咁
咩display card, 打機fps幾多
如果fps 得60,開gsync 咁你個moon咪會跟返display card 行60fps囉
線 mon都係新,會唔會顯示卡同mon唔夾?因為vga插返底版就正常
主機hdmi 買左3叔hdmi新mon 買埋條新hdmi線 但都係無反應 求解
供電或者底板問題
插第二個LONE LONE
顯示卡得一個位插
咩卡

舊卡就換啦P

BTW 元朗打人真係好撚嬲,痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞