歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
神奇,手動set bios,由auto 轉1600,就入到
我冇超頻呀佢本身係寫1866
賣比我
ram係行到1600, 但係板塊行唔到, cpu行唔到
買i5 9600k好定i7 8700
點樣知張顯示卡係咪壞左?呢輪用用下電腦個mon經常會黑左 主機仲都著緊 格硬熄左電制再蚊插hdmi線 再開返機就冇事 顯示卡係用緊amd r9 390
機箱有定期清塵 應該唔關過熱事
唔知, 可以試吓網上找找
一個第9代, 一個第8代, 不過我建議用amd 3600
似係個mon壞多d , 去事件記錄器 睇吓有冇記錄到壞display
試下先 thx bro
打打下機 重開機
睇事件 有Kernel-Power問題, 開OCCT test Power supply 開到個畫面就秒重開機
火牛用左4年半, Antec NEO ECO 520C
想問下 如果之後打算換晒成套電腦
會上amd 3000 cpu , 同埋換新卡 ....
應該換邊個火牛好啲?
fsp raider ii series 550w 80 plus silver 呢個點樣
識玩wo巴打, 有做過功課, 换amd 3000
不過火牛就建議, 用cosair或 seasion , 我建議用seasion focus gold 750w , 因為有兩條 cpu供電線, amd 300 既新板, 通常係x570 , 而x570 既cpu一定超過8相供電, 所以必須要用全模火牛。
Z77 extreme 4,i7 3770k,算係當時既頂配
官網都話塊板行到1866,如果咁都行唔到我冇野好講

不過而家用到就算,1866 1600差別唔大
多謝巴打

電腦一開機就咁 巴打救下我

我呢家先發現 原來裝番個driver後, 係桌面禁右鍵 係冇左nvidia 控制面板 一裝左driver 就好似畫2、3 咁樣有d綠色線,花花地畫面咁樣
如果換左底板
係咪可以偷雞打上ms到
話重裝window之後啟動唔到
之後叫佢幫手開返條金鑰?

小弟一更新完呢個,部電腦就即刻開唔到機入左自動修復, 想問其實出咗咩問題
神車😍😍😍
年頭砌左個部機,果時唔識野,z370版配8700冇k
有冇巴打睇下個list,學下野
CPU: i7 8700
MB: z370 a-pro
RAM: SAMSUNG 8GB*2 2666 (16GB唔夠用,買左兩條3000 16GB未插)
GPU: Inno3d 2060 (Full load 60度)
SSD: SAMSUNG 970 PRO
火牛: CM650 GOLD
冇咩特別
你唔用k
Ram又唔超頻
其實唔駛買Z板
唔夠用係 唔夠快 定唔夠ram容量?
容量唔夠,實際上RAM快慢影響係咪好細?
你想超ram既話, 唔止要set底板, 仲要set cpu要超外頻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞