歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
問D好白痴新手問題得唔得?
我想再問一樣野 咁你話intel ax200最勁 咁第2勁係咩牌子型號
明白 姐係ax200最勁 但香港有無代理賣或者有無邊到有賣緊 同埋ASUS PCE-AC88 Wi-Fi PCI-E係咪唔得
就算都係144 都會冇咁流暢架

sync 會增加input lag 總input lag低過4ms會feel 唔到 但係高過8-12ms 就會覺得lag下lag下咁

想流暢就唔好較sync 用其他setting去攞fps 同 frametime
唔一定係RAM本身有問題

呢個BSOD code 係成日出現 vdroop 都會見到

可以去BIOS較一下LLC 令到VRM既電壓輸出穩定 或者較高少少 Vcore 咁呢個BSOD就會少好多機會發生
想問下我本身部腦SSD 250GB唔夠用,想裝HDD 4TB,咁我就應該要將HDD set做D drive,係咪好簡單?有咩要注意?
裝完佢detect理應會自動幫你set
老老豆豆 香港買Pcie wifi card真係搵笨
淘寶又平又勁
文書機玩AMD 定 intel 好?

用deskmini 310/A300

3400G or 淘i9-9900T ES
輻射會唔會勁o的
3400G啦,慳水慳力慳電
thanks
驚閪咩
GTX 1060 6 GB ASUS STRIX
FPS 100-144
部電腦用用下成個畫面定格要係邊到出問題?
HDD SSD機會最大,
其次係CPU 100% / RAM 100% / GPU100%
部dell notebook不停自動自我維修
好似叫藍屏
但永遠都fail
重新開機同叫佢繼續用win10
都係會自我維修
有咩辦法 係咪重裝win?
YES
notebook開機後出現
a disk read error occurred
想問出左咩問題
可以點整返正常
好想問好耐。我唔小心屌爆咗主機板卡住顯示卡果嗰的 會唔會有影響顯卡作用?
係aws set up 左個 vpn server,但網速好慢,點搞?
買隻新SSD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞