歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
祼機試一次,唔得就板壞或ram壞,板機會大
信得過,平嘢有少少lag姐
巴打唔好意思我之前咪話壞左張gpu嘅

咁我出左去買2060咁完全無問題開機都無問題

用hdmi線駁落電視開到機裝到driver可以正常使用

但係因為目前我電腦mon得vga同dvi
咁我就落ssp買左個hdmi to vga 嘅adapter
但係就唔可以正常開機話訊號超出範圍
只要電腦無gpu driver就可以正常開機
但係電腦裝完driver就即刻彈訊號超出範圍嘅提示出黎(如圖)

想問下巴打係咪因為hdmi轉vga個質素會下降,導致依家都係開唔到機

麻煩指點迷津

今日部電腦用google drive online唔到(手機、平版、學校電腦冇事)!
之後到登入gmail個介面,撳登入掣冇反應!Facebook介面亂哂!重安裝chrome就下圖咁!
係咩事😭

去電視,點右鍵,解析度設定,set1600*900 ,再駁mon開機
重裝window10
想問有時電腦用用下會成個畫面定左格,完全冇反應一定要手動熄機,即刻開番機有時用一用會直接熄機,隔耐少少開機又會冇問題。有冇話壞咩可能性最高
啱啱試左了,個情況一樣

都係開機有一下畫面 之後就出翻圖入面嘅情況
買過條dvi hdmi 線就得
大家都係數碼
hdmi to vga 數碼變analog 一定會差左
好嘅我聽日再去ssp買

唔該咁多位巴打解答
搬隻mon出去搞
check cpu溫度
已經用電視mon試過都係唔得
同時進行都唔得?部機唔好熄咁轉mon
都係唔得啊巴打

明明電視較好1600X900,一轉過去電腦mon就去翻嗰個畫面

補翻張開機之前嗰螢幕狀態

唔知關唔關事
較800*600 60hz
同步進行
無野了,我都有飯1600*900 hp mon, 佢唔support hdmi買mon啦
平均四十度多啲,最近hang嗰一下顯示係三十幾度
係咪應該點換轉插都無用

我都試左兩日,係咪應該直接換mon?

btw 唔該曬巴打
換mon la
2019年啦1080p 都冇
開工作管理員->效能 果頁睇下邊個100%
CHECK 顯示卡溫度
我都係2018先換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞