歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
話說,我而家最新情況係經常短暫性黑mon幾秒
咁應該只係條線壞, 换過條線佢
感謝主 我翻去換鬼咗條牛線
sor, 係條mon線, 牛線係唔會壞既
有冇人bitdefender free 更新唔到
Error code1004 1008 1011
未用過free
我後來換左張二手560(就黎砌過部),無左呢個BSOD問題,但有時full screen睇片or打機打到咁上下,就成個moon熄左,幾秒之後著番,話「顯示咭驅動發生問題,並已回復」

新driver又試過,當年出廠跟display卡既driver都試過都係咁(已經用ddu),其實係咪火牛有事上網揾過好多講法
打機時張卡過熱
過熱
早幾日砌左部機,今日發現部機間唔中個畫面會定格,最長試過5秒,平均都1-2秒,想請問一下有機會係邊到嘅問題
印象中定格個陣會keep住有讀寫聲,另外尋晚熄機前更新左gpu driver,早兩日未更新前都冇出現過呢個問題,唔知關唔關事
開工作管理員望下
無知一問,睇啲咩去判斷邊到出問題
效能果貢留意使用時LAG果陣有邊個DATA上左100%
應該係個driver reset左d設定。
例如gpu自動升降頻。
塊板個19pin usb3.0好似壞壞地供電不足,請問邊度有得賣?要唔要焊接

MSI H110M Pro Vh
第一, 你又點知道供電不足,
咩叫供電不足,

第二, 板係有多層結構,自己焊一定壞。

第三, 拿去保養换吧
顯卡經常過熱
買左唔夠半年
求解決方法
部desktop開一陣就自動熄機
就咁禁返開機制會冇反應
要 ‘蚊’哂d線 打開機箱蓋一陣
再插返d線先著得返機
但過一陣又係咁
Check過溫度唔過50度
應該唔係燒機
究竟點解會咁
開冷氣
摸下底板有冇晶片OVERHEAT
因為插外置HD用唔到,換機箱同樣問題。過左保養
今晚試試
打算買個USB3.0 HUB插後面算數
底板晶片組idle 48度正唔正常?
正常偏暖 不過唔需要特別理 擔心既話可以加把扇吹住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞