[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
但你控制到你點樣回覆.......
立場上反對修訂同真係行出嚟反對, 我地想消除嘅就係依段距離.
影片有影片嘅感染力, 唔係點解會有咁多youtuber,10分鐘電影

問題係點解用六十萬,同點做到樓主口中嘅效果
係咁生死存亡就應該所有製作單位義務工作啦眾你老母
拍乜撚嘢片要60萬啊on9
List個budget forecast出嚟睇吓先啦
支持戴耀廷又要捐兩舊水俾守護公義基金
https://lih.kg/1132422
你朋友都幾憎人捐錢
但又會借ac
佢話有錢多既意思
唔係話60萬用唔晒會點
而係籌到over 60萬會點呀
咁呢個post收得皮啦
等六月有片再開post啦
無錯,真係明眼人一睇就知
其實就係借呢件事省靚兩個電影人既招牌
如果你條片係咁勁感染力,咁應該會好似安心事件咁,係蘋果買你條片,而唔係你俾錢去落廣告呀
戇撚鳩 屌你老母
點撚解你唔係招募所有工作單位 ?
而係招募人畀錢你呀?
點解要用錢解決你個問題呀?
如果真係講production嘅breakdown嘅話, 大致係咁:

10% 編劇及導演薪酬,和行政及前期製作開支
12% 演員薪酬
10% 場地開支
 3% 物理及保險開支
15% 藝術指導、服裝、道具及化妝開支
25% 拍攝及製作團隊薪酬
25% 後期製作開支
 5% 應急撥備

再一次提下, 六十萬係包埋蘋果嘅播放費用.
七一遊行
你不如唔好出聲啦
薪乜撚野酬呀?
你聽日就死啦wo 仲講錢?
睇哂樓主回覆

懶人包就係上來搵水魚做兩個電影人金主
省靚兩個電影人招牌
砌靚個履歷
仲話要顧及參與者感受,乜都唔講得
只求科水
其實我地想搵viu tv, 只係唔知佢地肯唔肯播.
拍片嘅作用係乜先, 反對嘅人無論如何都會反對, 支持得嘅人亦都唔會睇蘋果
你講嘢同政府一樣
你自己都無覺悟 製作團隊都無 成個project都只係工作 打份工 你點成事呀? 你好唔好意思話自己抗爭呀?
好問題啊,樓主一直迴避
等睇佢話參與者都要開飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞