[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
得罪講句: 如果無政黨支持,呢d大事,係要拍既話,你囉部iPhone/自己相機都拍得啦。我諗唔明點解要籌錢比你拍呢段影片,cap 水孚?

如果有政黨支持,就問你自己黨囉啦PK!
你有心既就用自己錢 喺度借題掠水 dllm
唔撚洗諗,樓價會跌先,我支持條例通過
留名睇包底59萬
咁無問題啦 dismiss
child登仔只會籌100萬去睇翻版AV,都唔會籌旗俾OP你架
你拍完好睇有noise 我捐一萬
如果求其up兩句就cap到水就係有心
不如比籌六億我請隊中東恐怖份子返黎好過啦
我都好有心,記得支持我
想問樓主你而家製作成點?
有冇劇本 場地 道具等等
六月有貨的話而家應該都拍左一部份啦
(雖然柒婆強硬攻上大會的話最快下個禮拜就食屎)

我都想知點解要眾籌60萬同埋值唔值得
其實呢個post 某程度上都見到本土派理念咁好,點解最後都係沒落咗。

1.志大才疏

好多人不滿泛民鳩做,出嚟開支旗提倡勇武抗爭,方向係好正確。但勇武嘅時刻唔啱,而且唔少人其實有勇無謀,亦唔係勇到黃背心咁,結果勇武失敗咗就變成怨婦,而唔係自我檢討再提升自我。

2. 內訌嚴重
恆屍呢啲平時同食魚有魚味巴打好多時都喺同一陣線幫本土派屌鳩泛民,但當食魚巴打要搞一啲佢唔認同嘅抗爭嘅時候,但立即話食魚巴打cap水,而唔係好似威猛的巨龍巴打咁收聲就算,大佬,而家佢冇逼你捐,雖然件事係過於天真,但佢哋都答應咗包底,有必要係咁打擊佢哋?

當然,如果恆屍係三毛嘅就當我冇講過。

3.政治聯繫薄弱

缺錢,缺少其他政治組織嘅支援,盲目相信唔洗有領頭組織,遍哋開花已經可。唔肯同次要敵人虛與委蛇,爭取更大共同利益。呢點梁天琦佢哋已經覺醒咗,開始明白槍口對準政權。

食魚巴打,雖然同你政見不合,道不同,睇在大家都係本土派系支持者份上,今次我係支持你嘅,返去整理一下,睇下可唔可以拎份好少少嘅 proposal 出嚟,如果個 plan 係可行嘅,捐少少錢支持你都係可以嘅
平果
果位
仲串人唔識中文
前面仲要講到討論區得連登一個咁
屌你政府呀
六十萬拍撚埋呢啲片
又發災難財
憑咩覺得你有影響力過其他媒體先
放上蘋果/多人睇既媒體就係好?之前試咗咁多次都係被人當花生咁食 跟本冇保證仲要成60萬
上面講得岩 你拍完真係有影響力自然大家都願意比錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞