[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
樓主對上兩次遊行有冇出席?
其實我有樣野唔明好耐,點解次次呢啲眾籌同ngo一樣都係冇budget plan,其實放個budget plan上黎,實有行家睇合唔合理。
六十萬六萬都比多你
上一次有.
所以咪有咁多人話係cap水囉
喺比唔到劇本既情況之下 我都只可以以我既推斷去比意見你姐
其實睇你個名同你以前啲post就估到你喺facebook叫余未 真身係kelvin ko 亦即係80後浪條撚屌
唔信上facebook search下條友
你第一句就話你借朋友account 已經唔老實
你地一路以來其實做過乜撚野
一邊屌泛民cap水 一邊自己喺到cap水
你知唔知你而家只係拍自己心口叫人課金
你叫人憑乜比60萬你啊
香港人最識cap人水
其實八十後浪唔係剩係得一個人嘅…
乞食乞到上連登
等我得閒打篇文支持建國
Target 籌一百萬 我諗總會有傻人落搭
拎返一兩萬都幾過癮
唔講咁多 如果你地係要人課金:
- 劇本
我都希望成事,但越睇越似假膠[sosad又唔係商業片,況且係眾籌,劇本竟然隻字不題
咁你地80後浪係咪對你地cap水好有分歧?
Kelvin ko定Philip Tsang 定Anthony Yan反對?
不過你直接回應問題,憑乜比60萬你?
唔係個半鐘呀,係三條夾埋半個鐘嘅片呀
半個鐘嘅片要六十萬呀,星級製作呀
條數咁大 六十幾萬 你打個咁撚鳩hea既proposal 就想籌到錢會唔會太天真?
衰啲講句
當條友唔係cap水
點知拍條片出嚟係歌頌支共偉大
立例係好事
仲要特別鳴謝兒登一眾巴打贊助

無腦成咁仲走出嚟同人講拍片
都唔方會拍得出乜嘢好嘢啦
支持概念
但如果拍到好似港台節目咁
或者藝術劇情片咁
真係唔係好睇到對件事有咩幫助

坦白講 你話60萬去印傳單
去中產區 建制票倉做社區解說
我唔單止貨金 做埋義工都得

希望可以講多啲個budget plan
同個片種 拍攝方式
我拎幾萬唔係咩問題
最緊要有效果
似乎你都對我地好熟悉咁喎.

其實我都講過啦, 大家可以睇咗條片先支持嘅.
搵食行遠啲啦屌你老母
得啦威啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞