[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
我屌,岩岩睇完呢個post諗起<<十年>>呢套戲,咁我睇一睇個預算都係50萬,樓主果幾條片仲貴過套電影,定係依加通脹升得咁快呀。

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/china/2016/03/160303_hong_kong_film_ten_years#
今次依個拍片計劃, 參與嘅有監制/編劇/導演/助製/副導/攝影/助攝/燈光/美指/助美/助服/梳頭化妝/道具/置景/剪接/助剪/調色/混音/配音/行政/翻譯/統籌, 而佢地通通都要出糧. 我地唔可以因為認為自己理念係崇高, 就拍膊頭要人地唔好開飯幫我地拍政治宣傳片.
你聽包底都得啦諗下六十萬去邊搵啦
追完個post 幫樓豬講句公道說話

[size=6]屌你老母臭閪拍你老味咩 你條撚樣快撚啲死撚咗佢好過啦cap水狗 你條片就算budget 600萬都唔撚會有人睇 快啲收皮算啦 戇撚柒鳩[/size=4]
真係當人唔知價,呢行後生fd搭fd, 大家為左日後好相見,知你唔係商業project根本唔會開你高價,收你一千幾百拍心口跟全日12 個鐘係閒事,一組戲比盡你台前幕後廿條友已經大製作啦,12 個鐘夠出一條三分鐘短片,即係圍返十五分鐘既片六到八萬已經係高水平製作
HK$10,860.0 自己開ac入10000 加傻仔入860?
大佬啊 不如你壽幾日頭版好會唔會好d啊
我對樓主既post
唔支持唔反對
反正我係一蚊都唔會俾既
不過見到咁有趣既回應都忍唔住上水
少年你以為全香港七百萬人都有上討論區阿?
睇蘋果既顧客都定左形啦,放蘋果真心冇用,btw都想睇下樓主簽晒約自己比錢出黎做既60萬短片有幾勁。
因為報紙佬賺既係廣告費囉
唔係既話實體報紙靠賺你五六蚊一張,網上淨係食你點擊率咩
可唔可以規定18歲以下唔好上連登
睇開蘋果既人駛閪你說服佢反共咩
我對樓主既 idea 有用定無用唔關心
我淨係覺得某d 回應簡直嚇死人
拖低成個連登質素

自已上開討論區就當全世界都會上
咩logic
佢係咪日日上連登上到個人傻左?
唔怪得知俾人叫兒登
睇十年咪得囉
我對樓主擺蘋果定擺邊無興趣
我淨係想知點解討論區出post 會有用
冇呀 其實放邊都冇用慳番
唔想話你拍片要籌六十萬冇腦
只係想話 你覺得六十萬拍條片出黎會有好多人睇 睇完會多咗人出黎呢件事無腦
你比撚佐錢未呀 on9
魏俊星?
你一定無睇清楚我講咩,我係問緊樓主點解佢哋個意念咁勁,可以感染到上街嗰十三萬人之外既人,勁到連蘋果呢啲每日都做開政治新聞既專業人士都做唔到既嘢,如果真係咁勁蘋果一知道之後無理由唔俾錢買返去播,而係要樓主自己俾錢買個廣告位
安心事件就係咁喇,咁好話提性既片唔驚俾其他傳媒機構買咗獨家播咩樓主講到自己條片一出會有更加多人加入反對送中喎好多訓咗既人會醒覺喎
而且落一個半個鐘既廣告到底要幾錢先,六十萬係製作連廣告費喎
識其中一個導演

人地來頭好似唔係一丁目
借名昆水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞