[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
六月中發現原來眼高手低,雷聲大雨點小又如何?

唔係睇小你,係接觸年青人太多,風險大過回報
我諗你搞錯左眾籌既目標
呢度係連登,係個收佢$8 app錢都要屌晒老母既地方,仲要係屌完一大輪都係唔肯俾

你應該搵蘋果記者登你單野出黎,跟住啲中產就會捐錢當買贖罪卷架喇
咁我建議你自己俾左個60萬佢,眾籌完發覺你條片講緊我呀媽係女人你會一舖清袋
新聞報導同政治宣傳係兩樣嘢嚟.

如果日日報新聞就可以動員到更多嘅人嘅話, 我地都唔使搞咁多嘢啦, 係咪?
憑你呢句知你一心呃錢啦
睇蘋果都安心不問世事,你拍條片更加冇用啦

你拍片咁有影響力不如先拍條片搵返個成本同60萬
再拍呢條片
咁我希望你就算今日唔支持, 到時都真係可以睇下我地係咪真係雷聲大雨點小.
多謝你嘅意見.
我上面都講咗拍得好唔好,唔關有幾大製作事喎,製作費小唔一定係求奇㗎
你出post眾籌,俾我嘅感覺就係借呢件事去完成自己做導演嘅夢想
字裏行間感覺到樓主嘅信心爆哂棚
如果林鄭睇到post都要淆
講多一句,我冇乜興趣夾錢俾個導演去拍片攞獎
唔係話呃錢但六十萬明顯係發水
咁有啲嘢係值得嘗試下嘅.
但… 都唔係我地自己執導, 點會話我係為咗完成自己做導演嘅夢想?
我盡下可能逐個答啦.
點解要擺蘋果
睇得蘋果都唔係你地target audience啦
又講得好岩
你咁有影響力 拍條片可以係逃犯條例議題上令市民關注認同
咁60萬對你黎講應該濕濕碎
你比6萬我, 我幫你拍, 包唔差過你出60萬
會唔會叫到十年班底再拍?如果係十年4位導演上黎宣傳,我相信效果更好
蘋果的確係有堆user唔係因為時事議題而join喎, 你睇安心事件之後佢地user數字爆咗上去就知啦.

咁當然我地都會搵其他平台去播嘅.
擺youtube好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞