[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

600 回覆
234 Like 1178 Dislike
同埋我唔明你條片有咩需要去拍
依家逃犯條例好多香港人都關注緊
如果依家日報夜報咁都唔關注 我睇唔到你條片可以點樣喚醒佢哋
唔通靠你條片就突然令佢哋醒?你條片仲勁過鋪天蓋地嘅新聞?
而且大家都知通過會咩事 預言唔知做乜
連我親戚一向藍絲開都轉曬軚屌政府
你拎咁大筆錢去拍一條其實冇咩需要拍嘅片 我諗唔明個意義係邊
你不如留翻嚟拍一啲冇咩人關心嘅議題好過
連登講錢搏屌咩傻佬 雖然我都唔知你係咪食住條水拎光環好似香蕉奶咁

六月中你就知架喇.

六月中發現原來眼高手低,雷聲大雨點小又如何?

唔係睇小你,係接觸年青人太多,風險大過回報
我諗你搞錯左眾籌既目標
呢度係連登,係個收佢$8 app錢都要屌晒老母既地方,仲要係屌完一大輪都係唔肯俾

你應該搵蘋果記者登你單野出黎,跟住啲中產就會捐錢當買贖罪卷架喇
你覺得依啲youtuber會唔會肯落水講政治議題仲要係收錢講?

肯唔肯要試過先知
同埋我冇話過要俾錢佢地喎
你都唔知你拍條片成效幾大啦,咁你又拍?

咁我就講下我地嘅經驗啦.

果時網絡廿三條我地都聯絡咗好多kol呀youtuber呀想佢地一齊發聲, 但係…

咁今次我地就寧願用一個自己控制能力比較大嘅方法, 唔使睇人情面求人地同我地合作咁囉.

咁我建議你自己俾左個60萬佢,眾籌完發覺你條片講緊我呀媽係女人你會一舖清袋
蘋果日日出逃犯新聞放曬a1
手機app日轟夜轟
如果咁都仲有部份人唔關注
唔通你係蘋果落嘅一個廣告 會影響力大過佢每日嘅a1?

你話好多讀者只關注安心偷食 得架
如果你請得起許志安黃賓穎做男女主角去拍呢條片的話 咁咪影響到佢哋囉
蘋果有自己嘅製作團隊,點解佢哋會賣位俾你,而唔係佢哋自己整點解要俾錢買你條片

如果佢地諗到要做依啲嘢一早做咗.

傳統民主派傳訊嘅眼光係有一定局限性, 佢地覺得自己有道理, keep住講keep住回帶就可以精誠所致.

如果真係咁, 對家就唔會有四成支持者啦.

蘋果日日都有跟進喎,你又有咩咁特別嘅地方係佢哋諗唔到呢係咪就係拍半個鐘片呢個咁特別嘅意念呢

新聞報導同政治宣傳係兩樣嘢嚟.

如果日日報新聞就可以動員到更多嘅人嘅話, 我地都唔使搞咁多嘢啦, 係咪?
蘋果係最大嘅傳媒platform而又肯播.

如果可以搵到東方佢地又肯播我地都唔拘呀.

其實有冇諗過其他platform
睇開蘋果既冇睇條片都9成9反送中

同一budget不如10皮制作
50皮買google fb 廣告
Target藍絲

蘋果都有唔少剩係睇安心不問世事嘅user嘅.

憑你呢句知你一心呃錢啦
睇蘋果都安心不問世事,你拍條片更加冇用啦

你拍片咁有影響力不如先拍條片搵返個成本同60萬
再拍呢條片
連登講錢搏屌咩傻佬 雖然我都唔知你係咪食住條水拎光環好似香蕉奶咁

六月中你就知架喇.

六月中發現原來眼高手低,雷聲大雨點小又如何?

唔係睇小你,係接觸年青人太多,風險大過回報

咁我希望你就算今日唔支持, 到時都真係可以睇下我地係咪真係雷聲大雨點小.
其實有冇諗過其他platform
睇開蘋果既冇睇條片都9成9反送中

同一budget不如10皮制作
50皮買google fb 廣告
Target藍絲

憑你呢句知你一心呃錢啦

再拍呢條片

多謝你嘅意見.
咁莫非你諗住叫製作公司, 要叫到人出嚟先可以收錢?

一定要搵製作公司唔搵自己唔識拍你都係自己揸cam喇,自己剪埋唔得咩

咁你覺得可以拍得幾好? 求求其其拍嘅可以吸引到中間果班人睇?

我自問真係冇咁嘅能力. 術業有專攻, 唔係揸cam就識拍嘢架.

我上面都講咗拍得好唔好,唔關有幾大製作事喎,製作費小唔一定係求奇㗎
你出post眾籌,俾我嘅感覺就係借呢件事去完成自己做導演嘅夢想
字裏行間感覺到樓主嘅信心爆哂棚
如果林鄭睇到post都要淆
講多一句,我冇乜興趣夾錢俾個導演去拍片攞獎
唔係話呃錢但六十萬明顯係發水
我諗你搞錯左眾籌既目標
呢度係連登,係個收佢$8 app錢都要屌晒老母既地方,仲要係屌完一大輪都係唔肯俾

你應該搵蘋果記者登你單野出黎,跟住啲中產就會捐錢當買贖罪卷架喇

咁有啲嘢係值得嘗試下嘅.

完全唔敢正面答呢度啲人嘅質問
畀錢都要理由架
中共見到一定好撚驚
一定要搵製作公司唔搵自己唔識拍你都係自己揸cam喇,自己剪埋唔得咩

咁你覺得可以拍得幾好? 求求其其拍嘅可以吸引到中間果班人睇?

我自問真係冇咁嘅能力. 術業有專攻, 唔係揸cam就識拍嘢架.

我上面都講咗拍得好唔好,唔關有幾大製作事喎,製作費小唔一定係求奇㗎
你出post眾籌,俾我嘅感覺就係借呢件事去完成自己做導演嘅夢想

但… 都唔係我地自己執導, 點會話我係為咗完成自己做導演嘅夢想?
你team人不如請個eq高啲同熟悉成個project嘅人上嚟開post喇
依家負責連登宣傳條友根本咩都唔清唔楚咁

完全唔敢正面答呢度啲人嘅質問
畀錢都要理由架

我盡下可能逐個答啦.
點解要擺蘋果
睇得蘋果都唔係你地target audience啦

憑你呢句知你一心呃錢啦

再拍呢條片

多謝你嘅意見.

又講得好岩
你咁有影響力 拍條片可以係逃犯條例議題上令市民關注認同
咁60萬對你黎講應該濕濕碎
點解要擺蘋果

好簡單因為佢哋自己都知只有蘋果會肯幫佢哋登 唔通星島文匯大公會做佢生意咩
你比6萬我, 我幫你拍, 包唔差過你出60萬
會唔會叫到十年班底再拍?如果係十年4位導演上黎宣傳,我相信效果更好
蘋果日日出逃犯新聞放曬a1
手機app日轟夜轟
如果咁都仲有部份人唔關注
唔通你係蘋果落嘅一個廣告 會影響力大過佢每日嘅a1?

你話好多讀者只關注安心偷食 得架
如果你請得起許志安黃賓穎做男女主角去拍呢條片的話 咁咪影響到佢哋囉

蘋果的確係有堆user唔係因為時事議題而join喎, 你睇安心事件之後佢地user數字爆咗上去就知啦.

咁當然我地都會搵其他平台去播嘅.
點解要擺蘋果

好簡單因為佢哋自己都知只有蘋果會肯幫佢哋登 唔通星島文匯大公會做佢生意咩

擺youtube好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞