[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
條片幾多分鐘先
短既又點值60萬
長既除左原來反逃犯條例既會睇,支持個D會唔會咁好心機同你睇哂佢

不如慳返啖氣
拍返D底成本既把啦
新開嘅page放片上youtube即使賣廣告都唔會好多人睇到…
算啦
幫你打定輸數都得
你連一個基本公關技巧去游說一班潛在顧客嘅能力都未有

呢度係有好多巴打質疑緊件事嘅可行性,但你冇釋除大家個疑慮之餘,只會令大家覺得你係想cap水

呢度除咗覆你嘅人之外,仲有好多cd rom同非會員,相信大家睇完你講嘅嘢大家心入面已經有一個答案
樓主一定係做義工無錢賺
問連登仔攞錢仲難過叫林鄭撤回
一萬又五位數字,九萬九千九又係五位數字,你玩晒喇
屌你老味 全世界眾籌拍野都係出teaser先架啦 你乜都無叫人課60萬
仲有你個八十後浪 雨傘後你地除左炒花生仲做過咩
喺facebook出下圖講下有咩候選人人就叫做左野
我地都有同政界果邊有聯絡嘅.
有幾難,黑白filter,遠鏡拍一鏡到尾,中間閃幾下大字,片尾加幾秒對白
唔駛六萬,我六千同你拍
直頭拍「十年2」
不如你搵大劉可能仲大機會
不如咁,你去借60萬,拍完聚籌還錢,會唔會易啲
最簡單嘅Proposal都冇個就想拎六十萬
cap幾次水啦
頂爛市 我5000
人哋要搵製作公司拍呀,你係咪開製作公司呀
拎個概念出嚟一齊啄磨下
算係啊,但功效唔會好大
就算我睇完我都唔覺得好有衝動想捐
希望你最後宣傳得到
冇人知你哋會唔會成功
但係試下無妨
但真係要花多啲心力去勸人
呢樣喺連登真係好難
Cls,唔明點解唔公開得
一開波講到幾為公義、幾想為香港發聲
唔通兩位導演收高於市價幾倍都叫為公義?

呢度都有行內人
至少報個價出來,實有人知係cap水定真係有其事
真理越辯越明囉
藍妳老母咩 國民黨呀
顧左右而言他
釣魚就收皮啦
唔接都會有機會同佢講野(俾佢哋屌)
都有機會說服人
有啲‘淺藍’/中立有機會拉過嚟

建制有啲票都係咁嚟
佢哋啲區議員一星期派幾日傳單

喺蘋果一個99%黃絲既pool再掟資源宣傳係完全唔make sense
咁講啦, 不論係咩意見我地都係多謝嘅.

但係對於會問話點解咁貴呀, 點解要嚮蘋果播呀, 點解唔攞去印傳單算呀, 之類意見嘅朋友, 咁我地都好難話令佢地相信我地嘅做法.

畢竟我地就係覺得拍膊頭低成本, 同埋不停開站派嘢, 已經不能夠再嚮十三萬支持者上加更多嘅數字了.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞