[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
即係出品人監製都不如
佢地個身分係投資者 係咪?
如果巴打真係有心搞嘅話就真係考慮下依個approach啦 真心覺得最有用
半個鐘 60萬
傻撚咗
上個post先話完人好識搵錢,咁快諗到橋,叻仔
大茶飯,人人有工開
整explainer video啱啱好
budget plan都無仲想有劇本睇?
故事大綱都未必有

建議樓主你地不如拍返條支持條例既短片
去問返禮義廉拎錢好過啦
可能拍完出黎大家會仲大迴響呢
不如你直接出60萬比樓主
唔洗咁辛苦睇連登仔面色
等我又整返部
講明先大茶飯嚟
今次依個拍片計劃參與嘅有監制/編劇/導演/助製/副導/攝影/助攝/燈光/美指/助美/助服/梳頭化妝/道具/置景/剪接/助剪/調色/混音/配音/行政/翻譯/統籌而佢地通通都要出糧我地唔可以因為認為自己理念係崇高就拍膊頭要人地唔好開飯幫我地拍政治宣傳片
目標眾籌600萬
搞手只求打個和
乜撚巨作玩到使60萬?
擺頻果播咪即係得反對開嗰班人會睇到
支撐樓主
自己嘔六十萬出黎埋單
究竟人可以蠢成點先可以比呢班人呃到錢
唔係話潑你冷水
但你地真係冇撚腦 喚醒人就唔係拍套戲啦
個個香港人得閒同有興趣睇你幾個字嘅片就唔會好似而家咁啦
會特登用幾個字睇你大製作嘅人一早都跟開啦
你話ironman有份拍就可能得
仲要攤大手板問人拎錢 想搏第時R撈有條片揸手? 學生哥都未至於咁厚面皮啦下話
明呃錢啦
自己義拍揾下helper可能都仲支持下
cap水仲要cap政治水
當年熱狗仲cap唔夠咩
無代價清咩袋
明明有好啲嘅option 點解要揀差啲嗰個
如果你記得當年香蕉奶
就知呢啲騙局一定係自己入錢扮有迴響先
真係當人未拍過片,正常公司普普通通租片場拍條三分鐘廣告片都唔敢收人六十萬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞