[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
話拍就拍?
IDEA呢?
人地後製公司諗?人地唔岩你心水咁點?點樣拍又唔講,講你就叻豬豬,更係啦,用既係人地既錢
你真係[有心]既話最起碼要拍咩SCENCE,點樣拍,搵咩人拍都講下啦,劇本都可以劇透少少掛?
不如先將劇本網上連載先。
想,即係未搵喇,點解唔搵咗先呢
要埋英文版方便比外國睇
https://youtu.be/qCM6Uq7CAnU 參考下人地係點解曬條新法律
樓主on9?
我諗逃犯條例議題一組大專生做fyp都做到啦。要好似電影大製作咁?咁多錢製造?
有心既就不如樓主拍條片出黎先,我地再睇下你條片值唔值擺係蘋果再講
宜家你叫我地比錢你拍條個半鐘既片 60萬?傻撚左?
大家都係做創作 先唔講導演係邊個咩底世
一條片 今日五月十五 你話六月十幾出 逃犯條例如果喺你拍既時間過左
錢又袋左 修訂話埋 凝聚唔到人 咁拍嚟為乜?
60萬
你要香港人俾60萬你做呢份中學project?
年輕人 唔係咁樣利用政治賺錢
你係有心嘅 就咁用電話 電腦
圖文並茂已經做到好好嘅宣傳效果 而且簡單又易明
你而家搵兩個所謂新晉導演出黎就覺得好大製作值得六十萬?
聯絡咗佢地pr架喇.
要令人知道件事影響,比啲唔睇字嘅人黎講,每條十五分鐘片亦唔短,本身無興趣嘅人真係會去睇段片?如果有用,十年應該好成功先係。
第二,安心事件多左member,但係繼續睇嘅active member有幾多?
最後就算真係做,與其放錢落去蘋果放廣告,不如做左條片出黎之後睇下蘋果會唔會報導好過啦。

唔係想潑你冷水,有一腔熱誠都應該諗下點樣將個cost減到最低同埋同一budget有冇更好嘅選擇。
*過
你心態唔正確呀!
你食政治飯呀以家!

你同泛民班on9入錢入錢入錢有乜分別呀?
你拍條片出黎嘅定位只係一件product咋!
你幾嘔心先會講得出同出黎搵人笨呀?

如果呢啲大事大非都講得出“要食飯”嘅咁不如唔好做啦 唔岩你做呀呢件事
你可以到時睇完片先決定支唔支持呀.
可能間後製公司樓主有份呢
我就等睇你點籌60萬
我地咁睇, 星期五內會先會開會, 有咩指引都要到時先出, 就算到時真係決定上大會, 六月十幾通過到嘅機會都係好低.
眾籌太慢,你俾個銀行acc號碼我直接過數比你啦,愈快拍愈好! 等唔到六月!
多謝你嘅意見.
同埋好老實講 你搵豬肉檔 又有砧板又有豬 好明顯你地都有暗示
你要比唔知發生乜事既人睇 即係比港豬睇
而你地而家咁樣暗示人港豬 嗰部份市民會唔會抵得住比你地話?
先唔講係唔係為cap水
假設真係一腔熱血想做
乜都未搞好就叫人畀錢先
咁嘅弱智我睇唔出點樣可以拍到部好片出嚟囉
巴打你都幾有創意.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞