[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
蘋果係最大嘅傳媒platform而又肯播.

如果可以搵到東方佢地又肯播我地都唔拘呀.
如果唔得呢人工照袋
啱呀
上次籌旗登報俾肥佬黎賺我已經覺得有問題
今次又黎多鋪?
喂肥佬黎咁支持民主,佢應該免費啦
蘋果有自己嘅製作團隊,點解佢哋會賣位俾你,而唔係佢哋自己整點解要俾錢買你條片
咁莫非你諗住叫製作公司, 要叫到人出嚟先可以收錢?
蘋果有自己嘅製作團隊,點解佢哋會賣位俾你,而唔係佢哋自己整要播你製作嘅片,點解唔係俾俾錢買你條片係你去買位
其實有冇諗過其他platform
睇開蘋果既冇睇條片都9成9反送中

同一budget不如10皮制作
50皮買google fb 廣告
Target藍絲
如果佢地諗到要做依啲嘢一早做咗.

傳統民主派傳訊嘅眼光係有一定局限性, 佢地覺得自己有道理, keep住講keep住回帶就可以精誠所致.

如果真係咁, 對家就唔會有四成支持者啦.
搵咁多要出糧既人做件唔知幾多人會留意既事
不如搵啲youtuber一齊合作搞好過啦
就算搵波子呀大j呀呢啲連登仔唔會睇既都得,仲可以擴大個受眾添
搵多幾個出名既youtuber一齊crossover, 分分鐘多人睇過蘋果
蘋果都有唔少剩係睇安心不問世事嘅user嘅.
你覺得依啲youtuber會唔會肯落水講政治議題仲要係收錢講?
咁落廣告完全唔efficient
一定要搵製作公司唔搵自己唔識拍你都係自己揸cam喇,自己剪埋唔得咩
六月中你就知架喇.
多謝你嘅意見.
肯唔肯要試過先知
同埋我冇話過要俾錢佢地喎
你都唔知你拍條片成效幾大啦,咁你又拍?
咁你覺得可以拍得幾好? 求求其其拍嘅可以吸引到中間果班人睇?

我自問真係冇咁嘅能力. 術業有專攻, 唔係揸cam就識拍嘢架.
連登真係締造夢想既天堂

寫兩隻字就籌到60萬

不如眾籌一百萬俾我去叫雞啦,包直播冇走數

60萬知唔知係咩數字呀小朋友,你地想拍片還拍片,60萬如果想幫到件事,有更加多既野值得你去做

唔好話我唔支持反逃犯條例,唔好話我唔支持創意。。。即使我有六十億,我個仔叫我拎60萬做d咁既野我都會屌7佢
呢一刻我選擇相信,反正逃犯條例過咗,我嗰雞碎身家都會大縮水
蘋果日日都有跟進喎,你又有咩咁特別嘅地方係佢哋諗唔到呢係咪就係拍半個鐘片呢個咁特別嘅意念呢
蘋果買位好side錢

其實用卡通同圖片表達咪仲好

簡單易明

真人拍片好多時message唔清晰
咁我就講下我地嘅經驗啦.

果時網絡廿三條我地都聯絡咗好多kol呀youtuber呀想佢地一齊發聲, 但係…

咁今次我地就寧願用一個自己控制能力比較大嘅方法, 唔使睇人情面求人地同我地合作咁囉.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞