[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
真心
開個fb page, 出個post, 俾兩三皮落廣告,鳩target曬啲用中文fb嘅香港人(一嚟exclude咗啲菲傭二嚟樓主想喚醒嘅老嘢用中文fb多,啱曬)
好似仲簡單
捐一元。
有link 嗎
又話唔係個個留言都覆…

又話我有啲嘢唔覆…
應該已經遊多幾次行
上多n次國際報紙

唯一仲需要針對性宣傳既係藍絲
我寧願用啲錢組織啲人落區開街站派傳單
需唔需要人幫手拍?
而加係眾籌60萬

58萬大家一齊分去旅行去玩
2萬製作成本

熱狗年代已經見黃洋達玩呢套
咪玩鳩我啦,唔知都可能知道理下,唔理果班就係裝睡的人,你想叫醒佢哋?
同埋你諗住拍幾長嘅片?一長得濟應該無乜唔知或者唔想嘅人睇
除非你條片一開波就引人入勝
BTW唔係唔支持,但你個做法真係無乜效率,仲想話賣廣告唔睇蘋果果班直頭唔知,或者睇住屌,睇蘋果果班又唔使你賣廣告
多謝, 第一個post有, 但我諗system應該收唔到一蚊. 不如留番俾何君堯啦.
藍絲又點會接你傳單?
放上YouTube唔得嘅
鮮浪潮都係10皮 budget
你兩個導演當日都拍到30分鐘野出黎啦

依家要開多6倍?
咁咪等你包底,我地放長雙眼六月睇吓段片點天上有地下無法
我識拍JUNO STYLE
同意,有心想人眾籌
點解唔俾個預算表上來望望?
行政成本又係幾多呢?
一啲透明度都冇
最憎啲人利用人地既熱心去cap水
嘩 咩捐十蚊要扣三個七手續費
六十萬拍條片真係唔貴,但想用條片可以喚醒七百萬人就好難

我覺得樓主要講多啲條片內容同製作細節先,可行嘅話自然有人俾錢,但連登最多都只係籌到十萬八萬,直接搵政黨或商界籌可能性仲大
呃下外行人都ok的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞