[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
拍套港產四仔叫人反對逃犯條例

我係黃絲都撐埋一份
留名支持

行外人表示唔知六十萬係行內算多定少,但係對行外人黎講係一筆幾大嘅數
樓主,其實眾籌唔係錯,但係唔好話一份詳細少少嘅proposal,成個計劃嘅透明度咁低好難叫我地呢班行外人俾錢支持
收皮啦
錢已捐
好老實, 我地搞眾籌, 冇理由將有份參與工作人員嘅薪酬公布出嚟, 擺佢地上檯.

正如你話行內人, 我相信掉番轉行內人都唔會想我地為咗籌錢公開項目參加者嘅人工.

我只能夠話扣除蘋果果邊費用, 有一成開支係編劇加導演人工囉.
而加對家見到咁樣,真係驚都未驚過
真係有心嘅就唔會藉住逃犯條例去拍2條總值60萬製作費嘅劇情片啦
擺明就係科水比2名電影人拍野啦

你話要借用金剛Crew班人
就拎以前CapTV去講
CapTV D片影像質素幾乎可以用低黎形容
一條片可能一千蚊成本都唔使
但D片就係多人睇
CapTV贏係邊大家心照啦
香港人擺明係受D易入口嘅片

你要拍片
點解唔係細有細做?
點解唔搵政黨科水?
點解唔搵D有心既Page幫你做免費/象徵式收費宣傳?
當初又有幾多人幫捐幾多錢幫佔中義士打官司?
如果我地D平民科到60萬水比你開2條劇情片
咁對比之下真係香港悲哀啦
你夾到六十萬,拍完條片,你點保證你想嗰班人睇到
就算我地夾完出嚟,我地幾個睇完,咁又點?你點保證可以擴展到嗰班唔理政治既人到?
問心,嗰班人唔理係有原因,你用六十萬拍條片,人地so鳩你做乜?佢都唔理憑咩睇你條片?佢繼續做自己野做港豬唔好?
咪話我話你,你真係喺度夾到,拍出嚟柒既,呢度實屌到你仆街要你退錢,你咪又自己嘔出嚟填!
真係想改變既,同身邊既人講多幾句,分享多啲比佢聽,預示呢啲野講出嚟就得架啦,唔使拍咁多餘架!
你出總數breakdown
幾多人咩位做幾多日野
總人工支出幾多(唔使逐個人工公開)
其他支出都係咁出條大數
都得啩
籌乜撚野
你拍左 掂既自然有回報
加油 支持
不要問,只要信
差唔多啦, 講大啲咪十三萬以外嘅香港人, 精準啲咪中產專業人士呀, 同中國有生意來往呀, 知依件事又唔知得好仔細果班香港人囉.
講真,如果我係普通港豬,我絕對唔會用十分鐘睇一條片。
拍兩三分鐘仲好啦
大家會比較focus另外果9成開支多啲

你成日都講啲錢有多會點點點
咁點解唔去做一個細啲金額嘅眾籌

同埋除咗apple之外仲可以用咩platform去做,呢樣你要諗,唔可能每一樣嘢都要用最燒錢嘅方法去做
如果可以嘅話我地都想攤晒所有資料出嚟, 但我地都要顧慮合作機構嘅感受嘅.
咁醒都有 上黎搵水魚 自肥
無啦啦咁貴請個導演托柒 仲要60萬
我明呀.

但眾籌個系統唔係我地砌出嚟, 佢最少收幾多錢我地控制唔到架.
仙人果單就真係長期部署

佢用幾年時間由高登到連登打好晒關係再呃大家錢,呢個直情係呃兄弟情

罪無可恕
你真心為公義既
而家已經拍左條啦
係度講經咩 收手啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞