[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
老老柒柒
人地問劇本/製作過程之類認真野又唔正面回答
冷嘲熱諷個d又哂心機打字回
到底想上黎引罵戰定有心搞好件事
如果樓主真係有料唔洗眾籌
直接搵大劉啦
唔好話60, 600萬佢都比你
樓主假膠
目的係好 但你係無乜建樹既情況下叫人資助你拍呢條片 好難說服到人地對你地呢條team有信心 好難說服人你眾籌完拍完個效果可以達到理想咁
打斜字開頭都一樣
樓主慢慢解釋下
佢行動已經係答案啦
食屎啦屌你老母!!!
其實好欣賞你個idea,起碼有心去宣傳呢樣野出去

但我會覺得放係蘋果會有啲浪費,
蘋果嘅target audience明顯係非建制嘅人,
佢地本身就唔係條片target嘅人

所以會覺得真係經social media會快啲
起碼會接觸到啲唔睇新聞嘅人嘅機會會大啲
bomba 以前嘅名氣收8蚊都無人睇

如果要籌60萬我洗搵你?淪落人都係拍咗300萬炸

如果你個idea係work 嘅黃秋生免費幫你拍又點話阿 係咁有信心咪自己俾住錢先囉

連登騙子見得多啦 一嚟就俾全部人負評轟炸都係第一次見 扼錢都作個好啲嘅藉口阿

1. 你個計劃完全係倒水無回報可言
2. 60萬點用都講唔清楚
3. 完全係趕住掠水走人既款

收皮啦
鮮浪潮 批錢比你入圍 你都要帶劇本,帶idea ,帶production plan啦

其實你係咪on9 咁撚神秘咩都唔講得
我地都會放youtube嘅.
我都想捐
但唔講得
呃人錢都搵第二樣嘢啦柒頭
你乜水呀做過咩研究呀咩背景呀
我地都好想搵到佢.
個個扼錢都話係借ac
咁搵啱channel拍喇?
本身有平台
又有拍開政治題目故事
1. 唔明你想問乜?
2. 冇呀.
3&4. 我地係冇做過啲咩驚天動地嘅事.
5. 依樣我地會考慮下.
講明先 我借朋友ac
Dllm
所以成件事睇落更加無說服力
唔係唔支持巴打做呢樣野 而係暫時睇落去真係倒米
而家睇落只係好似用60萬黎請個人翻黎屌柒逃犯條例咁
人哋話要開飯呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞