[眾籌] 我地諗住拍條片, 講<逃犯條例>修訂通過咗之後香港會變成點, 希望大家支持下.

763 回覆
250 Like 1537 Dislike
都唔得呀
我冇錢但支持你做
Rthk外判
戲劇單元(44.5分鐘)製作預算不超過港幣60萬元;新導演戲劇單元(26分鐘)製作預算不超過港幣20萬元;紀錄片單元(22分鐘)製作預算不超過港幣20萬元;3分鐘動畫製作預算不超過港幣7萬

你拎份計劃書出黎我幫你交去rthk
六十萬預算冇預我地分錢.

再籌到更多, 買facebook youtube廣告, 亦都冇預我地分錢.

再有更多, 掟落反修訂運動中, 都係冇預我地分錢.
其實你地個預算透明度低都咁
真係好難成事
點令大家相信你地真係有做實事定cap水呢?
乜資料都話唔方便講

其實就算你地搵商界、社團機構去贊助
都要俾一份詳細預算俾人地睇啦
港台節目外判製作計劃 26分鐘 都係20皮

仲係個網到寫咩 市價要60萬不包宣傳費

講經咩
多謝你嘅意見.
60萬你買隻南亞狗做乜撚都得啦
拍片 根本要驚既人一早知係咩
你都識講藍絲唔會理 咁你拍黎做乜撚
咁我地都唔介意大家睇完片之後再做決定嘅.
可惜我冇佢contact.
當你個視覺咁狹窄果陣我會好質疑你段片點樣引起大家嘅共鳴同注意

一蚊個意義有兩個
1. 積少成多,有10萬個人捐一蚊俾你果陣係已經有六分一資金,即使最後籌唔夠60萬團隊都可以喺成本壓縮之下做到成品
2. 呢一蚊係代表一個支持團隊,支持逃犯條例呢個會將香港會斷送一切嘅信念嘅人,起碼每一個支持呢一蚊嘅人都會去睇你條片,甚至會將佢擺喺唔同嘅social media去免費做promo同叫其他人seek sttention

袋得太多錢落你袋
留返段片俾何君堯同建制睇啦
或者咁講啦, 我地唔介意大家出咗街先支持嘅.
導演出糧都10萬啦
拿 老老實實 你60萬係包請明星,藝人或者有名氣既人做演員呢 咁就講得過去喇
我地唔介意大家睇完片先支持嘅.
我又想知你既顧客係邊個?今次認真連班地盤佬都反林鄭,我真係唔知有咩人會支持條例?

如果你六月中播,撐七一遊行可能仲好
點五步都係二百萬,你嗰啲咩短片要六十萬咁誇張
條片太正經反而冇乜人會想睇
搵幾個人做啲爆炸性既野仲好
睇睇下覺得係暗黑兵法來
如果真係搞眾籌,應該搵個有口才既人上來宣傳掛
而家推到上熱門,都係負皮多
可能係對家既離間計呢
咁大家之後一見到眾籌拍呢類短片,就會不了了之
拍片有咩用?
有興趣嘅人先會入條片
無興趣點都唔會入
認真,自己出五萬拍條3分鐘 trailer先,放上網反應好的話再眾籌,籌足六十萬可能大好多
乜證明都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞