[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

812 回覆
340 Like 9 Dislike
£3 7舊Thigh 好似無咁齋 Tesco有得賣

Thigh 唔焗唔食 無

炆 煎 甚至白洽其實都得 加啲蒜就OK
洽完之後仲可以攞雞湯煲飯

有骨 唔想搞 平時好忙
肯餐餐煮已經比足面
3 for 10 雞胸係咪已經最抵deal?

coop £4 8舊thigh
你哋點買toast?
我以前成日買成loaf返去食極都食唔晒
擺兩日就雪入冰格只可焗toast
薯仔一樣點搵報紙包食得幾快都係未食晒先發芽

已返香港

Toast 有款成loaf 好似只係£0.35
平到傻

coop £4 8舊thigh

三磅七舊抵啲喎
如果係咁就唔應該揀正中心點
而係住近啲London啦
起碼過一半場都係入London睇

作客飛都唔係咁容易買

就算當佢作客場場追足
但係佢隊波淨係去其他場一次
而喺自己場唔只一次而係一半賽事
所以揀正中心咪計錯數
除非佢齋睇一次主場

啱呀
其實住London最好
起碼睇到一半

仲要咁多週中賽事
除非唔洗返工啫
如果唔係邊度去到呀?
me去開間摩利臣成日標錯價, 次次都貴過佢mark個價

Muscle food is cheap
屌你老母香港oreo 杯裝雪糕成十幾蚊一杯
今日行Tesco發現咗Pork Shoulder Steak
好 撚 正
豬肉竟然有Marbling 又唔肥 又唔算貴
唯一係比一般Tesco隻丹麥豬扒要煎耐少少
同埋難出Crust
我煎得唔夠熟再叮過 出翻黎都完全唔鞋
食落去口感同平價和牛有得揮
味道就差少少 要多鹽搭救

好似好正 星期五去買先

我多數只買 3 of 10 {雞胸 羊扒 牛扒 三文魚}
有期玩過豬 但覺得啲味好怪
雞胸已經無靈魂咁食
羊牛瘋狂加鹽salt bae咁樣再加gravy

BIRMINGHAM算唔算近

之前睇過都唔太貴

你budget係幾多?

3~4M到啦

兩房夠哂, 唔一定要自己一間HOUSE, APARTMENT都OK
作客飛都唔係咁容易買

就算當佢作客場場追足
所以揀正中心咪計錯數
除非佢齋睇一次主場

啱呀
其實住London最好
起碼睇到一半

仲要咁多週中賽事
除非唔洗返工啫
如果唔係邊度去到呀?

佢怕london貴
仲要佢隊波嗰區又貴
住出啲嘅可以

作客飛都唔係咁容易買

就算當佢作客場場追足
所以揀正中心咪計錯數
除非佢齋睇一次主場

都岩, 近LONDON好D

你要同cashier講mark錯價,一般都會照價畀你
留名
chicken thigh仲平過breast,正到
作客飛都唔係咁容易買

就算當佢作客場場追足
所以揀正中心咪計錯數
除非佢齋睇一次主場

啱呀
其實住London最好
起碼睇到一半

仲要咁多週中賽事
除非唔洗返工啫
如果唔係邊度去到呀?

LONDON市中心太貴啦點買得起

到時射波睇囉 有無睇開AFTV, 個幾條友場場都係咁周圍睇

你要同cashier講mark錯價,一般都會照價畀你

me毒用開self check out, d嘢成日亂咁擺

masala好食
仲有haagen dazs tiramisu味 搵唔返
哈根大師5鎊2杯 500g既都哈講
BIRMINGHAM算唔算近

之前睇過都唔太貴

你budget係幾多?

3~4M到啦

兩房夠哂, 唔一定要自己一間HOUSE, APARTMENT都OK

有冇dl right move個app睇吓
London zone 4以外應該可以有城市同鄉村嘅平衡,或者Manchester 同 Birmingham

Birmingham似日日住海港城wor

即係好熱鬧?

其實我覺我太鄉村會搵唔到工我想做面向青少年既, 太偏僻就會無服務對象....如果幾熱鬧既都可以接受, 睇過樓都唔係好貴

成個英國都有青少年

試咗第一兜狗衝落樓掃曬佢啲貨

我都成日食

雞胸已經無靈魂咁食

其實啲豬真係零舍有浸豬味,雖然咁講好奇怪但食過既就明我講咩
不過我見好似半年都冇買過豬肉自己煮,所以最近先的起心肝買咗一pack
你budget係幾多?

3~4M到啦

有冇dl right move個app睇吓

嘩屌唔該哂

我之前剩係上REAL ESTATE睇過下

雞胸已經無靈魂咁食

其實啲豬真係零舍有浸豬味,雖然咁講好奇怪但食過既就明我講咩
不過我見好似半年都冇買過豬肉自己煮,所以最近先的起心肝買咗一pack

劏豬方法問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞