[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

996 回覆
387 Like 11 Dislike
急凍壽司
呢個真係食唔落
Herons food啲嘢又係平到好離譜Haggen dazs雪條£1 1盒3支,香港要賣成90蚊盒
Lidl又係超平 啲parma ham £1.85
啲飯好似食緊擦子膠碎
通常等£4 buy one get one free先買

橙汁嚟講呢隻牌子喺英國真係冇得輸,我都係ex juicy bit

呢兩年返香港行過百街惠康幾次,
根本同喺英國行超市係兩種feeling

英國我通常02:00am -0400am深夜揸車去24hr tesco ,

呢段時間行係最舒服,成間超市任你行
東北?
Yes 呢間
咪咁啦屌
屌個couscous salad 好過
Sensation Thai Chilly £1
Morrison Rib Eyes/Sirloin Steak 2 for £7/ 3 for £10 Mix and Match
我覺得Innocent好飲啲
最中意買包1蚊火腿 成包揸撚住嚟食
係咪1.4L果隻?我見佢有時會有1.6L

呢間
答佢 London Bank.

Btw有好多好物
1. 牛排
2. Just roll 自己焗 又簡單又好玩
3. Häagen-Dazs 特價 400ml £2.5!!!!
4. 肉 肉 同埋肉 雞肶平過雞胸 牛肉平過豬肉 雞鎚雞翼又平又多
5. 朱古力 Cadbury wispa bite size!
6. M&S 好多野都好正 重點推介 Chocolate Tea Cake!

去costco直接買£30 一大條三文魚壽司
另外去唐人鋪買日本米.鬼佬超市d日本米唔食得.
Tea Cake好撚甜

試咗第一兜狗衝落樓掃曬佢啲貨
papa john’s 既 garlic sauce
好多年冇食過了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞