[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

996 回覆
387 Like 11 Dislike
介唔介意講你係邊個City
巴打住CV幾呀?
交通同治安真係冇得同香港比 我first year 有個朋友俾人打劫打到血流被面,我哋第二日行去警局報警,先發覺佢下晝四點就閂門
london你呢
No...無得自己pick 野
唔打999?
Yorkshire 邊個City就唔自爆喇
佢即時打咗999 ,但係只係幫佢安排左救護車,架救護車仲要大半個鐘都未嚟,之後自己搭的士去醫院
講起差館又係好笑
有一日無啦啦收到電話 話係差佬
咁因為我嗰陣報過警 我諗住差佬打嚟好正常
我: 差佬:

喂請問係咪george
唔係
(收線)

一個鐘後電話又響
請問你最近係咪報過警

邊一日 大概幾點
x月x日x點
你係咪george
唔係
(收線)

一個鐘後
喂 你之前報警個度有新進展
係 請講
(完全九唔搭八,同我報警個單嘢一啲關係都冇)
你up乜鳩
你叫咩名
藍色窗簾
你唔係george?
唔係
你電話係咪xxx
係 但我唔係george
咁應該係我哋資料搞錯咗 唔好意思(收線)

兩個鐘後
喂 阿george
我都話我唔...
(打斷我)我哋依家係你屋企門口 請你配合 即刻開門
...你個地址係邊呀
xxx house xxx street
唔係我屋企嚟㗎大佬 我唔知你個地址係邊呀 我唔係george呀 咪撚搵我啦好嗎
(收線)
啲警察真係好戇鳩

我有次深夜喺宿舍樓下等緊個friend,隔離五米左右有個中國女仔喊到跪左係度,咁我唔識佢咪望兩眼就算
之後咁啱有警察行過,佢哋就停低喺度問個女仔乜事,咁個女仔應該本身英文唔好又喊緊,所以根本表達唔到自己。之後佢哋就覺得係我整喊佢,要我道歉又要我照顧佢,我話我根本唔識佢,佢哋又唔信
how!details pls
想問大家點樣整肉餅
tesco saintsbury冇買嗰啲碎嘅肥豬肉mix豬肉
自已斬自己剁豬肉好攰
我嗰間Tesco有買喎,可能你試吓搵第二間
想問係點嘅樣
窮地方
MS Waitrose 乜都冇
就係一盒普通免治肉既樣
07/08年到
依家變相學費都好平,有時間過去進修下都唔錯
原來你講緊呢隻
好鬼難食
烚熟攤凍後先放雪櫃, 就可以避免發芽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞