[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

996 回覆
387 Like 11 Dislike
支那人緊係老虎蟹都唔好幫等陣屈返你轉頭
實質上移得就預咗有取捨
你幻想移民會世界即時美好咗唔使犧牲任何嘢咁你咩地方都唔駛去
CV5
買左返黎 唔好放太耐雪櫃 如果要放得耐就放冰櫃
個浸係血水味 你試下買新鮮肉返黎 包左真空 放雪櫃5日 就會臭
一睇就知太熱又太少油
洋蔥式著法啦都係
今日15/6度?好似 我都覺得熱
建議帶heattech1 1.5x好啦 以備不時之需
平時短袖底衫 加件t shirt / 長袖 再加外套
室外先凍 室內好暖架
如果著太多 你要小心入室內焗親
Ingredients一定平過香港
但係冇得apple to apple

牛排呢面一定平過香港
Jasmine rice一定貴過香港
咁唔叫摺 叫有planning
一早諗定成個星期既中午晚 睇下雪櫃有冇野要清 再去買 好過每日去超巿 住city centre就話姐

追到呢到 好多人叫悶 我估好大機會係得自己一個?
我覺得要完全融入英國人圈子係好難 除非你呢邊土生土長

我結左婚先過黎 一個家庭咁有伴一齊係英國生活好開心
Worklife balance之餘 仲可以pan去旅行 請星期五就可以去足三日兩夜 用Google trip仲直接搵最平既地方去 不知幾爽

太多野好啦
我只可以講 如果你用香港果一套生活方式係英國到生活 一定好辛苦
樓主同道中人
我之前又係買咗你呢支嘢 跟住唔知點解煎到好似魚柳

中間個隻好食?右邊個隻好好味
中間嗰隻食落基本上只係比右邊少咗一層caramel
我個人鍾意中間多過右邊
我嫌檸檬果個太酸
好咁繼續食右邊
好夠甜喎
可能因為我不嬲鍾意食檸檬芝士蛋糕

試埋左邊中間啦
右邊個隻個底有d脆脆地既野好好味
個餅底三款都有㗎喎
如果冇記錯中間同右邊個餅底好似一樣味
利申半年無食
依家人喺Iceland 請問有咩值得買?
冇人覆我
最後買咗oreo同Daim雪條,而家應該開始要真係喺度狂食雪條
急凍壽司
我諗住下次自己用麵粉溝算
我見到有賣,但完全唔想使,希望你食完寫個食後感俾大家睇吓
英國超市真係平  
可惜酒店無雪櫃 唔係一定大手入貨
好像香港細細支evian水個價 係英國買到2公升

不過食野真係貴
隨便一間餐廳都1x鎊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞