[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

812 回覆
340 Like 9 Dislike
你哋點買toast?
我以前成日買成loaf返去食極都食唔晒
擺兩日就雪入冰格只可焗toast
薯仔一樣點搵報紙包食得幾快都係未食晒先發芽

已返香港

咁啱你講嗰兩樣我都有
麵包我都係放喺冰格然後要食就焗返熱佢
薯仔又係會發芽,但係唔太嚴重嘅話我有時都會照食

原來麵包放冰格真係個個都會咁做
3 for 10 雞胸係咪已經最抵deal?

雞就買原隻啦,再唔係買翼或脾

你去asda可以£2鎊幾買淨全翼,我屋企附近有齊tesco asda morrison lido iceland

巴打 你住邊 咁撚正...
big easy
£10 express lunch
lobster roll 加 cocktail
你投資移民定拎visa?

london 樓同香港咁貴,有d地區仲貴過香港

一般平民house前後花園 garden
一般正常3百萬港幣-5百萬港幣到

一定比香港抵買,但都要睇地區同實際情況而定

London zone 4以外應該可以有城市同鄉村嘅平衡,或者Manchester 同 Birmingham

Birmingham似日日住海港城wor

即係好熱鬧?

其實我覺我太鄉村會搵唔到工我想做面向青少年既, 太偏僻就會無服務對象....如果幾熱鬧既都可以接受, 睇過樓都唔係好貴
你投資移民定拎visa?

london 樓同香港咁貴,有d地區仲貴過香港

一般平民house前後花園 garden
一般正常3百萬港幣-5百萬港幣到

一定比香港抵買,但都要睇地區同實際情況而定

London zone 4以外應該可以有城市同鄉村嘅平衡,或者Manchester 同 Birmingham

我其實係車路士fans

如果要去哂咁多個地方睇波 應該住邊個suburb最方便 (最中心位置)

你隊波個場喺正貴區
點解你地可以買咁多我成日買完過期
成日買Tropicana 既extra juicy bit

通常等£4 buy one get one free先買

橙汁嚟講呢隻牌子喺英國真係冇得輸,我都係ex juicy bit

呢兩年返香港行過百街惠康幾次,
根本同喺英國行超市係兩種feeling

英國我通常02:00am -0400am深夜揸車去24hr tesco ,

呢段時間行係最舒服,成間超市任你行

我係London生活 一入黑就龍蛇混雜
咁夜出去掃貨會好撚淆底

我喺scotland glasgow outside,
治安一直都好好

我有去過london做野,多人到呢同香港一樣

治安真係差....勁多回教徒同力架

試咗第一兜狗衝落樓掃曬佢啲貨

識貨
Tesco雞翼好撚抵屌好好食

我其實係車路士fans

如果要去哂咁多個地方睇波 應該住邊個suburb最方便 (最中心位置)

你隊波個場喺正貴區

咁可以搭車入既

我意思係如果住到東北, NEWCASTLE個D就會下下要搭好撚耐車先可以去睇波就好煩
住係正中心點去邊到睇都唔會太遠
好奇一問,有無人會買7-8點特價野?
一條包10-30p,一隻雞一鎊

我唔知有呢個特價嘢

7-8點仲係街?一早食飽睇緊電視
鮮肉同yoghurt不得了
牛扒

啱啱買咗包pork belly ,只係£1.99,打算挑戰整東坡肉

呢盒我啱啱買左

大家都無懼豬瘟
希望有係英國住開既巴打可以比下意見

其實我建議你攪掂居住先慢慢揾.

同埋如果你打鬼佬工就預咗冇得升

過來人
Herons food啲嘢又係平到好離譜Haggen dazs雪條£1 1盒3支,香港要賣成90蚊盒
Lidl又係超平 啲parma ham £1.85

係邊到 我以為搵到£2.5家庭裝已經好叻

大包去皮蒜 Shadwell, London
Sensation Thai Chilly £1
Morrison Rib Eyes/Sirloin Steak 2 for £7/ 3 for £10 Mix and Match

嚴選sensation Thai chilly 為英國最好食嘅薯片
雞就買原隻啦,再唔係買翼或脾

你去asda可以£2鎊幾買淨全翼,我屋企附近有齊tesco asda morrison lido iceland

巴打 你住邊 咁撚正...

newton mearns
巴打住hall?個雪櫃同我好似
希望有係英國住開既巴打可以比下意見

其實我建議你攪掂居住先慢慢揾.

同埋如果你打鬼佬工就預咗冇得升

過來人

升唔升唔太CARE, 社工系升得幾多呀
我志在搵份工同老豆老母交代, 工都無份好難要求佢地買層樓, 所以我想搵到先去
成日買Tropicana 既extra juicy bit

通常等£4 buy one get one free先買

橙汁嚟講呢隻牌子喺英國真係冇得輸,我都係ex juicy bit

呢兩年返香港行過百街惠康幾次,
根本同喺英國行超市係兩種feeling

英國我通常02:00am -0400am深夜揸車去24hr tesco ,

呢段時間行係最舒服,成間超市任你行

我係London生活 一入黑就龍蛇混雜
咁夜出去掃貨會好撚淆底

試下係central london咁做 第二朝新聞應該係你 “fighting for live after stabbing in north east london”
你哋點買toast?
我以前成日買成loaf返去食極都食唔晒
擺兩日就雪入冰格只可焗toast
薯仔一樣點搵報紙包食得幾快都係未食晒先發芽

已返香港

咁啱你講嗰兩樣我都有
麵包我都係放喺冰格然後要食就焗返熱佢
薯仔又係會發芽,但係唔太嚴重嘅話我有時都會照食

原來麵包放冰格真係個個都會咁做

我以前都唔知可以咁,因為喺香港成家人就好快食晒,係有個鬼妹friend教我先識
常去Asda同Lidl;時不時去Aldi
Lidl bakery嗰邊真心正 買做早餐/宵夜一流仲要有葡撻
Lidl自家甜品 都唔錯 肉又平
Asda fish counter嗰邊 成日有啲新鮮一日剩低嘅海鮮 試過35p有魷魚 78p有mussel 要多啲睇下嗰邊
而且蟹柳唔洗講 口痕就會買
Aldi就...平 但質量就.... 糧尾可救貧
big easy

竟然有咁撚抵既deal我又唔知
big easy

竟然有咁撚抵既deal我又唔知

一至五only
Pina colada 正
點解你地可以買咁多我成日買完過期

放喺冰格度擺兩個月
Herons food啲嘢又係平到好離譜Haggen dazs雪條£1 1盒3支,香港要賣成90蚊盒
Lidl又係超平 啲parma ham £1.85

Lidl真心正 但佢Parma ham我試覺有少少膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞