[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

812 回覆
340 Like 9 Dislike
Sensation Thai Chilly £1
Morrison Rib Eyes/Sirloin Steak 2 for £7/ 3 for £10 Mix and Match

嚴選sensation Thai chilly 為英國最好食嘅薯片

嘩屌香港賣35蚊包sensation

想去多次uk了

之前見過賣$45 一包
嚴選sensation Thai chilly 為英國最好食嘅薯片

想去多次uk了

之前見過賣$45 一包

咁撚癲?
我之前喺taste睇35$已經買唔落手
你地吹奏到咁勁
今日lunch 買meal deal 順便試sensation
都係正常咋喎...
我鍾意pret個雙厚薯片多啲 好真

巴打讀緊書?

半工讀

邊間

Bath Uni
幾間超市邊間牛扒最正
幾間超市邊間牛扒最正

M&S
係英國住左幾年,發現其實係英國嘅自己煮嘢食其實比香港平靚正得多 啲supermarket 成日會做半價甚至更低價錢 我主要去Tesco 同 Sainsbury’s ,因為近屋企 得閒仲會去一個local market 類似香港嘅街市,不過就遠啲。

希望大家可以交流一下覺得係英國超市抵買同正嘅嘢,同埋想比大家知英國生活並冇想像中咁貴,亦都希望幫到啲嚟英國旅行/讀書/工作嘅人

拋個磚

Oreo餅夾oreo雪糕 Tesco on Sales £1.5
係我最鍾意嘅甜品,唔係間間Tesco 有。一盒有六舊,計返港幣兩個幾就有,又平又好食

Tropical 果汁 Tesco 2 for £3
呢個牌子相信大家唔陌生,但係呢個價錢仲平過香港買果汁先生冇記錯香港係Tastes 買好似成$40枝,但而家只係要$15。橙汁可以揀唔同嘅果肉度

啲印度野好正,真係印度入口,每次去都買超多嘢返屋企
半工讀

邊間

Bath Uni

Pharm pre-reg緊?定係placement year?
邊間

Bath Uni

Pharm pre-reg緊?定係placement year?

係part time Master
呢一兩日忙着寫論文,覆得冇咁密,過咗星期五去買餸再update大家

住過兩年
Asda D 奄好大雞胸以前1.5鎊兩大塊
有時太hea就買黎整公仔麵食
仲有有時Sales 9鎊一枝Bailey
DNLM真係餓狗搶屎咁去掃
Bath Uni

可能識你
Tesco有咩甜品 蛋糕 雪糕推介

想去多次uk了

之前見過賣$45 一包

咁撚癲?

之前見過賣$45 一包

咁撚癲?

呢個價錢牌...marketplace

上網搵窿路ship過黎算
英國超市標錯價會照賣畀你

我有次反而係其實得雲尼拿味賣緊2.5,但我唔知,因為見到strawberry cheesecake都放埋一齊...

到俾錢個陣先知原來呢隻味要4蚊,即刻同佢講話我見你放埋一齊,所以誤會左,結果佢都肯2.5賣俾我

係呀,佢地好注重客人購物體驗.
上次喺ms超市買咗sushi, 但好似唔新鮮
我拎返畀佢睇,佢個經理sor哂ry咁,
叫我揀多兩盒新鮮,最後嗰兩盒都冇問題.
仲有20鎊超市coupon送畀我

其實我唔係投訴,
我純粹想一換一啫
香港一早畀人屌死咗 (我講個客人)

我覺得都好睇人,我每個禮拜都會係Morison 買燒雞食 佢有個meal deal 係3舊chicken thighs 加薯角 2.5,但有一個禮拜佢竟然話冇meal deal 明明前一個禮拜/下一個禮拜都有
Tesco有咩甜品 蛋糕 雪糕推介

上面應該有超過十樣suggestions
咁撚癲?

係英國食多啲當賺返
今晚食蕃茄炒蛋,10分鐘就可以煮好,雖然個賣相唔太好但冇所謂啦一個人食 成本應該唔洗£1
Push,宜家喺愛丁堡

馬莎都好抵呀

可能識你

巴打 讀咩?
Push,宜家喺愛丁堡

馬莎都好抵呀

仲有好多香港冇得賣嘅嘢

係英國食多啲當賺返

啱啊,最平見過tesco 賣99p 一包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞