[留英五年] 英國超市好物推介 不定期更新

996 回覆
387 Like 11 Dislike
香港爭鮮既魚生都好食過我宜家呢到
Ocado網上超市嚟架 你可以睇埋有無其他野岩 一次過送貨
Tesco 2鎊 ribs
街市3鎊1公斤青口
會唔會用腳剝皮
可樂雞翼,滷肉飯加蛋,生炒牛肉飯,星米,芽菜炒麵,焗豬扒飯,三文魚炒飯,冬菇臘腸蒸雞飯
想睇點樣用腳剝
睇下遲啲有無機會相認
有有芝士撚呢隻正
M&S 嘅honey comb雪糕同士多啤梨撻好正!
Waitrose自己出嘅coffee ice cream都好好食!
倫敦既話有間魚生好好食,西3區central line west acton 站有間日本食品店atariya foods 幾好食 ,以前住個邊成日買黎食
少少野想off topic 請教一下咁多位留英巴絲
下個星期會去倫敦五日然後搭飛機由loton 機場離開但係航班係朝早6點
想問下通宵交通如何/定係前一晚去機場度瞓比較合適?
google唔係好搵到相關資訊 大多都係希斯路機場嘅嘢嚟
我住係大英博物館附近
因為係backpack旅行但亦都因為係自己一個女仔想問下安全點
驚太夜出去搭車/機場入面治安唔好等等
St Pancras 就算半夜都會每半個鐘都有一班車去luton airport 你實際邊日要坐飛機? 可以幫你睇下時間表
我都試過凌晨3點半係St Pancras 坐火車去gatwick 一啲都唔危險因為好多人都一齊去機場
St Pancras 有Thamslink夜車到
Euston轉車0244先有車
National express 有通宵巴士,Victoria coach station出發,唔知你係星期幾去,fri-sat先有nighttube你搭去Victoria station行去Victoria coach station,冇nighttube就call uber 車你去Victoria coach station.

我自己就上次6點機 提早到機場通頂等飛機
會係23號淩晨6點機
好似行去St Pancras 搭火車快d,,用google map check 下過去要幾耐,你驚既先提早到機場lo.
邊到係街巿?
我地多數用citymapper
你set 由邊到到邊到 想邊日幾點到
佢會話你知幾點離開 搭咩車 上邊架 同幾點到

以前同flat個鬼仔直頭新鮮蔬菜都凍撚左佢
街市一盤雞大脾12件只係5鎊
我係個邊用慣google map, google map都有得set
要小心st Pancras Thameslink 個月台好深下加上半夜好多門閂左要遇多啲時間
各位巴打,想問下有冇咩London day tour介紹下?
同埋有冇平嘅hostel可以租?
下個月自己去倫敦 有啲淆
暫時上網睇巴斯 巨石陣個啲都唔錯
都想係當地附近租hostel 但又搵唔到

我就諗會唔會用trivago個app 邊行邊搵地方租住
睇到上邊有巴打用citymapper 好似唔錯
仲有冇咩推薦嘅apps?

唔該巴打,雖然做咗伸手黨,但自己第一次一個人出亞洲
真心淆
citymapper最好用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞