鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
豚とろ ?
yes
想問夜晚8點或之後先到熊本站附近有D咩可以行同食?
9點好多都開始關門
熊本站本身附近唔多野行
反而站內已經有幾間食店 有壽司拉麵
望落都幾吸引
好似都開超過9點
個站現時裝修情況如何?
壽庵lunch有冇得book
鈴木巴打
有朋友想問熊本站近況 有無餐廳
你剛剛去完見唔見到?
上次lunch walk in都有位
應該無問題
鹿兒島咁多間黑豚shabu shabu 邊間最正
最好有埋黑牛食, 平時成日去一田買鹿兒島牛返屋企打邊爐好貴
壽庵 :性價比高 可以放入list
華蓮 :豬b 雞ok 有budget 可以去到只食豬

只食過呢2間
等其他高手推介
本身揀左華蓮
但見人話牛唔得
我lunch 去食, 食埋牛個價都唔貴
個站一出有個賣手信既地方,行入d有餐廳
但印象中附近連商場都冇
受2016年熊本地震和火山噴發之災、更於去年10月進行拆解作業的 #阿蘇山纜車,終於要開始重建啦!!重建工程預計於下周5/30日開始,且業者表示目標為 #2020年恢復運行,期待給久候的大家更棒的阿蘇山觀光體驗♥大家期待搭乘強勢回歸的阿蘇山纜車嗎😎
★資料來源:熊本日日新聞 http://bit.ly/2HzHlrQ
阿蘇山ロープウェー(Mt.Aso Ropeway)
其實我最希望佢可以回復返以前行果條路條
正!再去先!
一年搞掂
啱啱今日到鹿兒島 去book 3日後去指宿嘅玉手箱車
full哂 好撚sad
無計啦mi成日都超級full
可以照坐普通車去
唔緊要啦,都係一程車啫,其實都係裝修上同埋裝飾有啲分別,唔係鐵膠唔使咁在乎啦

樂觀啲諗反而唔使畀玉手箱綁住個時間,去指宿嘅時間鬆動咗,多咗時間選擇
食左炙屋牛藏 5500個course已經飽到上心口
質素同服務都幾好
但其實指宿個巴士都勁煩 又係成粒鐘一班
但4點幾就尾班
好驚miss咗唔知點算
準備聽晚食 好高期望
Walkin話滿席要等 最好book定
你幾點walk in?

好彩大家都覺得ok,我成日好驚自己推介嘅食物,其他人會唔鍾意,所以唔係好敢講,好彩暫時好多人都覺得唔錯

我食完個套餐set再加塊180g 和牛,飽到

同埋個人意見,我始終我覺得單叫一塊a5和牛,正過一整個套餐set,當然你有budget可以 好似我咁兩樣都試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞