鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
係,一日巴士券ok
記得跟巴士時間表做人
thz
剩低日子用welcome cute去櫻島同鹿兒島內移動
希望順利
月頭去7日求屌

Day1 - 鹿兒島巿內
- 早機 -> 放低行李 住天文通附近 -> Lunch -> 搞JRpass劃位 ->搭巴士/行去城山展望台 -> 返天文通附近Dinner -> 行AEON/天文通
完!

Day2 - 指宿
- 早餐 -> 指宿 ->買巴士pass -> 池田湖 -> Lunch Tea -> 砂谷 -> 鹿兒島 -> Dinner
完!

Day3 - 宮崎
- 早餐 -> 宮崎擺行李 -> Lunch ->青島 -> 神宮 -> 洗衫板 -> 宮崎Dinner
完!

Day4 - 日南+鵜戸神宮
- 早餐 -> 日南sun messe + Lunch -> 鵜戸神宮 -> 宮崎Dinner

Day5 - 飫肥 + 丸尾溫泉
- 早餐 -> 海幸山幸 -> 飫肥 + Lunch -> 宮崎拎野走 -> 霧島神宮轉 -> Dinner & stand 丸尾溫泉
完!

Day6 - 神話之里公園 + 高千穗牧場
- 酒店早餐 -> 13號巴士 -> 神話之里公園 -> 28號巴士(都城方向) 去霧島神宮 轉巴士-> 高千穗牧場 + Lunch -> 28號巴士(神宮方向) 高千穗->霧島神宮轉13號返丸尾 -> 丸尾求其食Dinner
完!

Day7 - 櫻島
- 酒店早餐 -> 13巴士 -霧島神宮站轉train ->鹿兒島天文通擺行李 + Lunch -> 搭巴士 + 船遊櫻島 -> 返天文通食Dinner
完!

Day8 - 中午機返香港 完!
正呀, 唔似香港咁嘅垃圾天氣
btw 巴打英文唔錯
個炸物係唔錯
遊閑旅行
驚轉巴士會甩
Download 個巴士時間表
或者用換乘案內apps
上次用過黎睇JR班次,好準, 巴士都好準時?
行程好順無問題
第一日。無必要返中央站個aeon. 鹿兒島個aeon舊舊地唔算多野睇
不過附近中央站mall都可以行下
晚餐又可以去屋台村望望
thx
請問有冇宮崎既串燒/居酒屋推薦下
想食下炭燒地雞,雖然係福岡食過
去中央mall坐摩天輪
A dazzling sun has been forecast for the whole week. You might as well go for an outdoor onsen ♨️soaking up the sun 🌞
求救 好似打風下星期 我個期撞到正一正 想問下有咩室內野玩
行下中央個廣場?
攞住張welcome cute pass, 上面有好多展覽館嘅入場優惠, 可以跟住pass上面個list慢慢去

鹿兒島市區之外就唔知, 感覺上好似戶外野多,留畀其他人解答
下星期好似撞正打風
本身book咗城山酒店
係咪可以cancel搵定第二間都得
打風更加要住靚酒店啦
唔洗取消吧
行下商場
到時睇下水族館會唔會開
機場就係霧島下面,最後一晚住丸尾,第二朝半小時巴士就到機場,唔駛晒3個鐘來回交通時間返鹿児島。

櫻島應該同鹿児島市行程放埋一齊。

丸尾有間燒肉好正,可以一試。
係咪燒肉廚房?
我見佢食尾崎牛
鹿兒島機場巴士樓下間炭火燒雞餐廳 d 燒肉都唔錯
可以一試
想問下神話之里快行一個鐘夠唔夠?
丸万焼鳥 本店
好好食
落雨嘅鹿兒島係未無咩行程好去
見全部景點地方都係室外
本身仲話想畀女朋友一個驚喜
鹿兒島都係睇景多
師兄幾時去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞