鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
仲有普通火車記得早少少去到霸位坐
遲左無座位要企成個鐘
我都好驚我嗰時每次都早15分鐘到車站,好驚脱班,嘥咗好多時間,全日擔驚受怕
高千穗夜神樂其實無咩特別,又聽唔明佢講咩
唔需要特別去睇
除咗指宿返鹿兒島其他都有mark到指定席
發現如果唔買pass真係貴到癲
而家搭緊去宮崎
但係早15分鐘就代表每個地方stay 30-45分鐘就趕住走???
諗緊流水麵如果要排隊應該唔洗食了 會無車走
book咗7點去!!
應該會兩樣都試
買飛入場時佢會比張故事簡介比你(有中文),講解下每節故事講乜
聽唔明就一定啦⋯⋯除非你識日文
冇嗌單品呀 2個人叫2個course已經飽到食唔落
講緊坐長途jr早多d去車站等位
巴士就早5分鐘都ok. 巴士企一陣都ok.
睇其他人遊記 流水面個餐廳好大 應該無問題 同好似最出名果間之外 隔離都仲有一間, 不過我自己無食
好羡慕
班車遲到 啱啱勁驚以為自己行錯地方
玩得開心啲,青島好正
問多樣,5日熊本為主
但好多朋友話熊本無咩好行
第一次去所以唔知行緊耐
如果有時間剩推介去九州邊度玩?
主力食為主,其中半日湯島玩貓
阿蘇 高千穗
5日熊本悶死你 最少選一個郊外去下
超鍾意熊本 2日咩都玩哂架喇
張pass好靚
我下次無去宮崎好想去

好熱 決定過兩日唔玩砂浴啦
gum gum ~~
去咗食牛藏 嗌咗勁多野 計過係兩萬到
點知佢拎張單嚟 無breakdown 就咁寫住四萬幾
傾咗勁耐叫佢拎個list嚟先知計錯數
但係又計多咗個野食 叫佢改返之後個數又無變過
最後出去望住佢搞 係2萬5
我媽係咁話條友想呃我地...
吓! 第一次聽係日本都計錯數!
食咗成二萬yen
真係唔好彩
我去嗰日係個男經理 佢唔識英文要揾個女staff招呼我 係咪因爲咁所以講左咁耐都計錯數
Btw櫻島有冇邊個景點唔洗落車都得?
係咪得鳥島展望台 赤水展望台 同湯の平展望所值得睇?
我都係第一次 同埋第一次佢拎四萬嗰張唔係單嚟...
係一張紙寫住¥447xx咁
所以先問佢拎個list
但其實叫啲野係嚟啱..
係佢無啦啦比咗唔知係人地枱定唔知邊到嚟嘅數叫我比錢 個數幾乎double 點比得落
不過係一個後生仔staff嚟 錯咗兩次之後我行出去見到經理黑住面咁望住佢篤部收銀機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞