鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
係咪要一早要send email過去另一日既酒店叫佢收件?
因為搭jr就可以搭遲一兩班高千去廷岡既巴士 又冇咁趕
但依架係路線巴士,因為張pass唔包高速線
感覺指宿除左砂浴,其他地方景點好一般
神宮落左巴士行2分鐘有個觀光所免費擺行李
會唔會考慮去左神宮先
一定要Check清楚巴士時間表!
我同我朋友上星期去完,點知網上搵到嗰個時間表係平成27年嘅version
同依家嘅平成31年version好唔同
而且去到中途先發現
最好一定係到當地即刻去遊客中心問問
拿地圖時間表
跟網上講好易中招
有無人熟武雄 佐賀個邊
有無酒店或者野食推介下
有有人去過韓國岳 一個人行安唔安全
下星期去鹿兒島頭尾五日
第二日去指宿
其他都未plan
諗緊去霧島定高千穗好
thx
4月平日獨行 , 沿途都有人+唔難行
我就一早鹿兒島搭車去行 , 行完搭翻落霧島一泊兩食

奉上日本人輕鬆跑上跑落韓國岳

唔爛行?望落d石都好碎
要行幾耐度?斜唔斜
11點大浪池登山口開始行
3點左右落到蝦野高原

有碎石同比較斜係得臨上頂既一小段
用香港既山做比喻應該易度過蚺蛇尖落米粉頂
未去過 等高人推介
你打算去幾多日
7月尾去玉手箱同海幸山幸係咪好難劃到位
如果高千穗寄行李記得去遊客中心寄 比巴士總站寄平200 yen
指宿就咩時間都難
係香港買定jr pass 再上官網俾錢mark位先包有位
海幸山幸有自由席 但最好都係一早劃位最安心
南九州三架特別列車有無話邊架特別難book? 6月尾會去
去過武雄同唐津, 唐津食魷魚/烏賊/花枝, 總之就いか
武雄食佐賀牛便當, 車站案內所入面;住就京都屋
六月三十日熊本至鹿兒島新幹線停駛

https://www.jrkyushu.co.jp/english/pdf/190630_kyushushinkansen.pdf
咩事?
指宿最易full
會唔會好似由布院咁爆?
如果我到埗早三四日先book都應該得? 之前由布院之森都係咁樣book, 未試過上網book
我早三日到

Full晒
sad
咁最尾你坐普通玉手,定係無搭到玉手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞