鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
無走數
期待下個post個list 越來越長
宮崎個巴士時刻表好似404 not found
幾時提吓人非自駕勿去霧島
係辛苦啲,但都還好嘅
想daytrip去日南同青島
想知晏就個餐有無巴絲推介好食
青島去食魚益又或者多筆直就可以去網元食伊勢龍蝦
日南就日南水產,不過要撞到佢營業先得
非自駕成功去霧島行山+住溫泉旅館+神宮神話之里
有巴士架wor
唔該哂呀!知唔知 sun messe個邊有無好野食
但d野真係好撚好食
腸仔都好多肉汁
受得氣既 可以去食
牛兄
兩星期後去 又入嚟留個名先
訂哂野但仲未plan行程 返工好撚多野做
請問係咪南九jr pass喺機場劃位都要print定張申請表。。。
jr pass 機場無得劃位 一定要出返鹿兒島站先有counter
print定寫好 可以方便職員做野

你口講話想劃邊班都可以 不過麻煩好多
留名,聽日出發
星期一出發
乜都未plan,住天放館唔知夜晚食乜好
搵日一齊食,我都住果邊
今晚已經係行程最後一晚前幾日嘅膠聽日再包返
話說今日由宮崎落返去近機場啲嘅地方玩,方便之後趕飛機
首先去咗高原町嘅龍貓巴士站打個咭,係當地一個伯伯親手用籐同紙砌出嚟,放喺民宿門口

之後去咗小林市生駒高原影花海,個景同花海都真係好靚,淨係影花海都影咗兩個鐘

影完花海就去相距五分鐘車程嘅Kirei Village check in, 其實係好似元朗嗰嗰啲貨櫃改建嘅campsite
www.kireivillage.net
日頭去到覺得中伏,但一到夜晚就不得了
本身租埋個bbq set 一路燒肉一路睇星,入黑食到滯嘅時候一望上個天…
好撚多星呀…

呢兩幅用手機鳩影嘅不及我眼見到嘅一半
可惜聽日早機要一早揸返機場,唔係真係可以睇通宵
之前見到有巴打介紹宮崎炙屋牛藏,想問洗唔洗book位?因為諗住day trip 去食完就翻鹿兒島,所以想walk in
我嗰次就夜晚九點半先去walkin,都唔少空位,其他時段我就唔知喇
剛剛迷你巴打去到無位
你決定左行程的話都係book 定位好d
不過有突發事唔去就記得取消返
好正
同囡囡一齊睇星超級浪漫
今日到步,行過吾愛人就入左去
個炸豬排好好食

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞