鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區(3)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
睇番先發現九州jr時間表條link已經死咗,sorry又放流料
冇錯
#36 牛仔巴嗰條OK, 準備PRINT指宿同宮崎巴士時刻表
呢個POST真係方便左我勁多 啲時刻表UPDATE過出面啲VLOG
多謝哂咁多位巴打整合了
之前四國同埋大阪都試過自駕
覺得都唔平同埋下下一個人渣哂好辛苦(因為同行得一個人識渣)
好似我地喺到訓佢仲要渣咁今次就唔租車
但而家後悔緊 因為搭巴士都幾煩......
巴士幾疏係麻煩少少。不過一樣去到

後悔的話仲可以改
靠大家貢獻 等你出發同大家分享
靠大家俾最新既料
好似上面櫻島巴士改左時間都係靠大家報料

日本氣象廳公布,受到來自南方的暖濕氣流影響,九州南部地區大氣處於不穩定狀態,出現間歇性強降雨。氣象廳呼籲各地提高警惕,防範地質災害、低窪地區水浸、河流水位上漲等洪澇災情。

宮崎縣日南市深瀨地區本月17日以來,降雨量超過420毫米,多於往年5月的單月降雨量。

在宮崎縣和大分縣,大雨造成地基鬆動,地質災害隱患突出。氣象廳針對部分地區發布了地質災害預警信息。
討論區同vlog最大分別就係資訊更新
加埋用咗幾多
vlog真係無心機睇
好多港女
台灣blog夠仔細,但推介餐廳真係信唔過

by the way. 突然諗起鹿兒島中央站隔離間拉麵店 果個占麵好正
諗唔起個名

找到食物圖
豚とろ
佢塊肉真係超好味 , 入口融化

errrr. 你睇圖應該見到我好柒咁叫左平d 以為係細份,原來係無肉
最後試左同行人果件肉
豚toro我都去咗食兩次,可惜兩次都冇沾麵要食拉麵,啲肉係幾出色
講得啱,,雖然幾詳細但口味唔啱
我嗰次係去天文館通嗰間分店食…唔知係咪太夜…得返2款拉麵,仲要啲肉係散開哂咁…好失望
我係天文館另一間本店食
果間tabelog最高分 , 十分之好味
晏晝3點零去食仲要包場+有2個囡囡煮麵
推下先 唔好俾佢停
有無人試過熊本搭巴士即日來回去高千穗?諗緊得4個鐘撐埋船會唔會太趕
由巴士站行去高千穗峽大約要20分鐘,扒艇當你玩30分鐘,行高千穗峽用一個鐘,行返上巴士站要耐D當30分鐘,中間去埋神社當15分鐘⋯⋯
得嘅⋯⋯不過有咩事就
預多少少好D
試過
其實唔會話好趕
夠時間食個飯
撐船同埋神社
仲有時間淨
感謝各位回覆
我依家應該改做福岡去高千穗,回程搭車去熊本,咁就有5個鐘,應該鬆動D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞