(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(3)

1001 回覆
211 Like 3 Dislike
加油
慢慢出 之前都儲幾日先睇
今次大撚獲
Daily push
玩到咁大
咁可能植爺啲歌係同大鳩志買返黎
好睇 加油
唔知布甸有無聽大鳩唱歌呢

唔會
我覺得會蝴蝶效應

可能變咗植爺果幾首歌係抄小志返黎
自己抄自己

值爺 :現在介紹 我新收徒弟 成皇志
不過香港地做作曲 作詞 未必搵到第一桶金

男主角順手 捧紅左 呂小姐

值爺 :現在介紹 我新收徒弟 成皇志

值爺 :現在介紹 我新收徒弟 成皇志 eason
正喎,等睇春巴如何處理呢個蝴蝶效應
正喎,等睇春巴如何處理呢個蝴蝶效應

其實炒小滷味開始已經將炒價拉高好多,已經改變左呢個世界
緊張
今晚有無文?
今晚有無文?

打緊

可能聽朝先有
今晚有無文?

打緊

可能聽朝先有

加油
今晚有無文?

打緊

可能聽朝先有

加油

爸打個名係咪一個故名嚟
Chapter 45 決賽

自從我成功入圍平安夜的決賽,我在班內的處境漸漸得到改善,由當初大多同學把我當成透明人一樣,現在偶然碰上亦會點頭打招呼,有次遇上了蕭娟惠、方詠珊,她們還說到決賽那天會替我打氣。

而曾倩萍亦會在宋蓮和陳慧琼不在場的情況下,與我點頭打招呼,至於我與之前主動排擠我的陸泳祥關係亦有所緩和。

原本午飯我不是自己一個吃,便是與呂靜宜等三人結伴吃;但今天姚智風相邀我一同到8座吃車仔麵。

我問道:「有邊個去啊?」

「咪又係圍內嗰班囉!」

「陸泳祥、林海原都去?」

「嗯,你唔係介意啊?」

「我就唔介意,但唔知佢地介唔介意嘖?」

「之前嗰啲小誤會嘖!唔好擺係個心裡面。」

於是我便跟隨姚智風等人去8座,本身站在陸泳祥那方的霍去登道:「嘩!大鳩志,近排你真係威到盡,吳林紫娣嘅風雲人物,你認第二,真係無人敢認第一,容許小弟叫你一聲鳩爺嘛!」

「哦!原來你地叫我嚟食飯,就係想潤我。」

陸泳祥的頭號鐵粉林海原笑道:「唔係,你最近真係做好多我地估唔到嘅野,之前嗰啲就唔好講啦!你最近參加歌唱比賽,同呂靜宜合唱係學校好轟動下,你合唱組同獨唱組都入到決賽,真係好勁喎!」

「吓!有幾勁嘖,獨唱組初賽排第七,入到決賽咪又係陪跑。」

陸泳祥道:「但係你合唱組同呂靜宜一組,基本上坐亞望冠啦!」

這是陸泳祥與我反目後,他首次主動與我說話,對於我這內心已屆三十三歲的成年男人來說,他從前的小學雞行為,我並不太放在心上,我應道:「咁先大壓力,如果攞唔到冠軍,我責任好大架!到時真係難辭其咎喇!」

黎早強一臉淫邪,道:「大鳩志,聽人講你上台一邊彈琴一邊唱歌,好有文藝修養,我仲以為你淨係識得『吹口琴』添!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞