(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(3)

1001 回覆
211 Like 3 Dislike
「哦!你好,頭先我聽到你地講緊兩間公司嘅產品同埋營銷策略,估唔到你年紀輕輕,又分析得幾好喎!思路清晰,好有條理啊!」

「我都係執人口水,人云亦云嘖!」

呂世伯瞧向他的一對子女,話題一轉道:「嗰啲業務分析、市場策劃可以靜間先講,你地媽咪依家煮好飯,喺時間落去洗手食飯喇!」

呂世伯與Humphrey行在前,我與呂靜宜在後,呂靜宜輕聲道:「雖然我唔知道你同我阿哥講緊咩?但係佢假假地話晒都叫IQ140,再加上會考9A嘅港大醫科生嚟,都好似唔夠你講,不如你加入學校嘅辯論會喔?」

原來呂靜宜哥哥的學術成績這麼優秀的,不過就算我在這話題的討論上能夠壓過他,並不證明我比他聰明,有一句說話叫做智慧就是經驗的累積,我只是以比他行先了十八年的智慧去為一個已知的結果去歸納出原因而已。

我道:「學姐好似都係辯論會嘅幹事嚟?」

「係啊!我畀佢遊說咗入會喇!」

「嘩!妳真係多嗜好喎!」

呂靜宜的媽媽預備了一頓豐盛的晚飯,六餸一湯,有蒸海斑、霸王雞、冬菇海蔘炆豬肉等。

呂靜宜道:「都話我媽咪煮餸好叻啦!好過你食老人雞多多聲啦!」

我讚道:「係啊!Auntie煮餸真係一流啊!」

港大醫科生

會不會係咩

伏筆
學姐大五年,無乜前景

你唔會想知道學姐嘅結局
呢篇真係好好睇

但係無乜正評
第一次追文追到每個鐘F5一次睇有文未,中晒毒咁

多謝爸打成日推POST
文呀

未返到屋企

希望星期日可以完晒成個歌唱比賽

想寫得好啲

理想不似預期
第一次睇故睇到心跳加速 正啊
學姐大五年,無乜前景

你唔會想知道學姐嘅結局

唔係掛
出多篇啦 想知台下咩反應
喂 今集好正好有feel喎 求加速

多謝

已經加咗

部PS4已經好耐無開

我驚壞咗都唔知
出快啲啦,每晚都等你出文呀

爸打 好生面口

係咪過咗名
完全5夠喉
喂 今集好正好有feel喎 求加速

多謝

已經加咗

部PS4已經好耐無開

我驚壞咗都唔知

你部PS4 無壞,加速
最好打孖上 呂小姐 加柳學姐 一齊上 食曬兩件
雙手互扣,皮已正
btw,我未訓煮緊飯,快啲出文俾我睇埋先訓啦,春巴
又live
雙手互扣,皮已正

SORRY

早啲依完好瞓啦

明早準時上班
雙手互扣,皮已正

SORRY

早啲依完好瞓啦

明早準時上班

傻的嗎
sor乜鳩ry,我既回復喺對你出文引頸以待既表現,你唔出我都唔會屌鬼
當然最好出啦
btw我返工時好唔定,唔喺固定上班時間
個結局會唔會係成皇志以為自己不會再犯錯 但其實重蹈覆轍
學姐喺下面見到晒咁嘅情景
待續

頂你咩...哩個位停!
雙手互扣,皮已正

SORRY

早啲依完好瞓啦

明早準時上班

傻的嗎
sor乜鳩ry,我既回復喺對你出文引頸以待既表現,你唔出我都唔會屌鬼
當然最好出啦
btw我返工時好唔定,唔喺固定上班時間

+1
學姐喊撚住走左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞