(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(3)

1001 回覆
211 Like 3 Dislike
1998年咩大事年可以加入故事

世界盃

過咗啦
世界盃

繼續諗
1998年咩大事年可以加入故事

世界盃

想知幾時會有分差線
大鳩志 可以註冊定啲名 iphone1234567, instagram, facebook, new balance 到時唔使做坐喺度 賣番個名畀佢哋都賺唔少
文啊
大鳩志 可以註冊定啲名 iphone1234567, instagram, facebook, new balance 到時唔使做坐喺度 賣番個名畀佢哋都賺唔少

買定 qq 股票

上市時吹跌到仆街

之後升到未停過

買定 qq 股票

上市時吹跌到仆街

之後升到未停過

依啲都係我諗過
Daily push

樓主出多啲
求下你出文
F5 掣爛咗
我要啊! 我好想要啊!快d比我啦
尋日踢波肩胛骨啲肌肉拉傷咗

龜速打緊
我微微點頭道:「Hi, Auntie。」

呂Auntie微笑道:「喔!你好啊!你叫成皇志啊!靜宜喺我面前提起過你幾次架!我仲以為係好似吾言早嗰啲高大靚仔嘅類型添!不過都叫五官端正。」

我聞言不禁瞥了呂靜宜一眼,呂靜宜兩頰各昇起了一片紅暈,嗔道:「媽咪啊!」

呂Auntie笑道:「baby,比上一次有進步架喇!依個好過上次嗰個大雄,下次帶個出木杉番嚟!」

我趁著呂靜宜母女聊天的時候,偷偷地打量了呂Auntie一眼,呂Auntie身材很兇,上圍目測最保守估計達f cup,再加上一條沒有多餘贅肉的黃鋒腰,豐盈而緊緻的長腿,家有這樣的尢物作嬌妻,我相信呂世伯天天上班應該都會精神不振,希望天天早點回家。

我微微一笑道:「Auntie,其實我地喺嚟練歌,因為我地參加咗歌唱比賽,時間倉促,所以要上嚟打擾妳,唔好意思。」

呂Auntie聞言微微現出錯愕的神色,然彼笑道:「喔!原來你都係玩開音樂架?嗯,好喔!大家都有共同嘅嗜好,好投契哦!」

「我都係玩票性質嘖,呂靜宜先係高手嚟!」
呂Auntie笑道:「唔係我讚自己個女啊!靜宜喺音樂方面好有天賦,佢上年已經考到鋼琴嘅演奏級喇!好多音樂老師都讚佢。」

呂靜宜道:「媽咪,唔好再讚我喇!成皇志,先係真正嘅音樂天才。」

呂Auntie現出喜出望外的神色,道:「真係架?乜原來成皇志,你係一名音樂才子嚟架!」

今天我接連被兩名大小美人謬讚,雖然讓近來跌至谷底的我重拾了少許自信,可是一而再得到不屬於我的讚美,我內心的罪惡感卻同時增加。

我轉移話題道:「Auntie,頭先第一眼見到妳,妳唔講我仲以為妳係呂靜宜家姐添!」

呂Auntie笑逐顏開道:「嗨嗨,成皇志,你真係識講野,把口浪過油,平時係咪講好多甜言蜜語咁氹我地靜宜啊?」

呂靜宜嗔道:「媽咪啊!我地係朋友嚟咋!」

呂Auntie捏了呂靜宜的臉捏,道:「細路女,面皮嫩,媽咪唔講喇!入去準備埋晚飯,等爹地返嚟就開飯啦!成皇志,你都係度食飯啦!」

「我上嚟正要試下Auntie嘅手勢,呂靜宜話Auntie你煮嘅餸好好食。」

呂Auntie風情萬種地甜甜一笑道:「我保證一定食到你舐舐脷。」

呂Auntie走回廚房後,呂靜宜道:「BAND房喺二樓,你跟我嚟喔!」

呂靜宜領我走上了一條螺旋形的樓梯,到達了第二層。
這讓我想起了小時候,我騙阿興上格床的天花有度暗門,打開了會有一個遊戲室,內裡擺放了超任和世嘉,那時候天真爛漫的他很易騙。

「我媽咪佢成日講笑,無嚟正經,你唔好理佢啊!」

我笑道:「我睇得出妳地關係好好。」

「嗯,我地關係好似朋友咁,所以我有咩都同佢講嘅!」

我試探道:「Auntie都見過戴建雄?」

「嗯,我同佢講同戴建雄分咗手,佢驚我做傻事,要我成晚同佢睇碟,我話眼瞓都唔畀我返房瞓,其實我都無唔開心。」

我聞言笑了笑,道:「聽妳咁講,Auntie真係好鍚妳。」

經過一個偏廳,我瞧見有一部投影機,還瞧見一部剛推出不久,世嘉最後出產的家用機dreamcast。

我不禁上前打量一番,問道:「咦!呂靜宜,乜妳都鍾意打機咩?」

呂靜宜道:「麻麻地啦!我多數都係睇我阿哥打嘅,部機係佢上個月托人去日本買嘅。」

我撫摸著DC那個笨重的手掣,喃喃道:「真係令人懷念啊!DC有好多正GAME,莎木1、2、生化聖女密碼、人面魚、PSO等,不過可惜…」

「可惜啲咩啊?」一把男聲響起。

我別過頭去,一名身形高大、皮膚白晢、留有一頭浩南哥長髮,有幾分馮德倫影子的青年站在我身後。

呂靜宜喚道:「哥哥。」

(Chapter 41 完)
點解個故咁多大波妹
98年營養好啲?
母女丼
呂靜宜有家底
溝掂佢有世伯打本加埋未來嘅知識仲唔 fat fat 喇
Daily push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞