[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (17) 隊長殷志源6月8日生日快樂

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
轉自姜成勳DC

win8787이 절대 사칭이 아닌 이유 win8787絕對不是冒名頂替的理由

Hoony下面是留言的朴柄 尼克是當年的經紀人ㅋ
有網民留言稱是不是有粉絲冒名頂替,但太醜了,就到此爲止吧
仲上水
佢真係癲左
可能係當時未知道被爆先上水
拜託佢收手啦 仲未柒夠咩
海外飯真係飯隨愛豆
咁都仲要洗
不得不感嘆姜粉真係一個好神奇嘅存在
咁多事爆出黎都可以當乜都睇唔到
總之就係冇證據證明單野係真就永遠唔會信
仲有佢地好熟姜生
好了解姜生既人品
我地識條鐵咩
總結咗呢兩日黎我嘅感想
有好多證據擺左係到 係姜粉唔信
總之冇指名道姓既都唔信
就算有佢地都會推落其他人到 話人地教壞佢
總結唔關佢哥哥事 我哥哥比人陷害

你講果個ig?
我睇到心諗,係咪on撚9
頂住大大個名講啲咁既野
就算姜飯話win8787冇證據係佢
咁插BTOB條片冇得話唔係佢掛
點知姜飯就扯開話題話依個時間放條片出黎有陰謀
我唔否認放片果個可能有目的
不過姜生講錯野係事實囉
姜飯又話姜生本身係傻白甜
咁姜飯你地講埋佢啦
已經有大大D飯叫D人幫姜生還幫
唔好頂住任何一個水晶成員既頭像去幫
不過D人講唔聽
唯6真係大哂
今朝係朴松葉嗰po見到有人頂住水水個頭像單打大大同飯
係 真係痴撚線
班友係咪唯6唯上腦
唔知係咪好多海外黃睇左無挑之後
覺得無論發生咩事
6個人都不能分開
我以前初初因為無挑入坑都會係咁
志溶比人踢出水晶果陣好憎韓黃既決定
但之後到姜生出事後
覺得唔可以勉強佢地一齊
勉強無幸福
其實姜生咁憎水晶同成員但又好想重組唔係冇原因
姜生2013年前咪畀MBC禁止出演節目嘅
如果靠佢本人solo回歸
根本冇可能令MBC解禁
所以一定要利用水晶個名回歸
最後無挑真係幫姜生解禁
姜生可以上返電視
自自然然想飛甩水晶啦
水晶只係姜生solo賺大錢既工具黎
姜生對水晶有咩感情真係諗多左
好耐冇上過水 估唔到係因為見到姜生既負面新聞而上翻
越睇越覺得呢個人好嘔心
以前覺得佢地感情好好 同大大20年都仲keep到 成團好有團魂
原來所有野都係扮出黎 水晶只係佢既工具
之前只係覺得佢誠信同處事方式有問題 原來係成個人都有問題
好心佢就摺埋自己 唔好再影響水晶其他成員啦
明明自己憎成員發展好過佢
但自己又想東山再起又能力不足
唯有氹掂最勁嘅大大傾重組
大大覺得弟弟咁有心咪去馬囉
點知有人借團嘅名義去發展solo

唔係馬後炮
我好耐之前都覺得點解姜生明明以團隊活動中都可以有咁多個人function
又慈善活動 單拖影雜誌 無窮無盡嘅fm

所以唔好單單打打話四人sg無視你
最冇團魂係老姜囉
我見四位水晶係巴厘玩得好似大細路咁我好開心
因為唔駛睇人眼色 樣樣野都唔使就住就住
후니아저씨 지나치게 정직하시네 Hoony大叔太正直啊

https://gall.dcinside.com/mgallery/board/view/?id=19800222&no=82618

Comment:

Q: 什麼, 解釋一下
A: 像naver新聞一樣,即使用戶名被遮住,只要發便條,用戶名就會全部消失

回帖聚集和紙條都堵塞了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞