[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (17) 隊長殷志源6月8日生日快樂

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
最弊啲低級黑料係係你個on9 哥哥自作孽做出黎呢
啲野大家迫佢講架咩
就係因為你地呢啲咁既fans先害到佢咁呀
我果時都以為係綜藝效果
因為Video Star似Radio Star行毒舌模式
點知原來姜生係真心
今次佢唔止得罪BTOB
仲得罪埋東神之後出道既男團

不過今次同上次姜生喺官咖話二重奏個節目造馬一樣
姜生本人真係好信任韓黃
首先覺得自己講既野冇問題
然後覺得韓黃唔會爆佢既說話出黎

都係果句
造成姜生今時今日咁既模樣
除左姜生本身人格品德有問題外
身邊既人包括家人朋友成員同韓黃依廿年對佢百般寵愛同縱容造成
如果大家一早提點姜生
可能唔會搞到依家咁
有錯就要指正
而唔係好似依家啲姜飯咁
鬧返提出姜生有問題既人
就係因為姜生身邊既人同姜飯唔肯面對現實
姜生先搞成咁
我覺得本人最大問題
講真,韓黃都好寵大大佢地
但大大都好謙虛,無姜生咁on9
呢啲真係家教問題
姜生完全係死港女咁 死不認錯
其實鍾唔鍾意一個人真係好主觀
姜生唔鍾意任何一個人都唔係問題
但係當年姜生就算未知2016年會重組成功
自己都準備solo復出啦
作為一個想返演藝圈既藝人
喺一個半公開場合同飯講啲咁唔恰當既說話
演藝圈梗係得罪越少人越好啦
可惜姜生當年都37歲都係腦筍未生埋
睇佢上年尾到今年頭處理HW單野都知佢無腦
唔識講嘢就唔好做幕前啦
做過普通人鍾意講咩咪仲好囉
心諗條片拍個陣班姜飯都未做姜飯
同韓黃嗆根本冇資格
韓黃當刻聽到都應該打個突啦
點解水晶重組左都可以繼續飯姜生嫁
姜允智都係問題
出post幫佢阿哥都唔方係好野
基本上2兄妹都有問題 咁大個人都一事無成
無媽媽D家產一早收左皮啦
兩個都係做歌手 都係冇咩成績
姜允智喺日本都唔紅

實時7位
死症就係冇家教
想出位想紅
一個痴阿哥啲名氣
一個想solo返又唔夠班就靠團嘅名氣
안티가 된 강성훈의 '노랭이들', 강성훈 고소→논란영상 폭로→사과 촉구성명[종합]

成爲反對對象的姜成勳的"小黃們",姜成勳起訴→曝光爭議視頻→敦促道歉聲明[綜合]

https://entertain.naver.com/read?oid=477&aid=0000183041

因欺騙粉絲,侵吞粉絲俱樂部收益金等與粉絲有關的各種爭議,水晶男孩出身的姜成勳被背棄,粉絲們開始行動。被姜成勳打破信任的"脫德"粉絲最近登載了成爲爭議中心的"貶低後輩偶像外貌"的視頻,對於引發爭議卻沒有任何立場的姜成勳,他的粉絲們首先聽到了"愛的鷹"。

1997年以水晶男孩主唱身份出道的姜成勳憑藉獨特的美聲獲得了當時少女粉絲們的喜愛。特別是姜成勳揮舞着黃色氣球爲水晶男孩加油助威的粉絲們被稱爲"小黃",刺激了粉絲們的心。

但是因士氣和兵役問題等經歷一段時間空白期的姜成勳在2016年MBC《無限挑戰》中出演了《六六歌2-SECHSKIES》, 成功東山再起。但是這也只是暫時的,姜成勳的東山再起在時隔2年後面臨了自毀形象的危機。因爲去年以粉絲爲對象,以詐騙和貪污嫌疑,臺灣粉絲見面會幕後合約書等引發了爭議。

因爲是針對其他非難的粉絲的爭議,所以粉絲們也非常生氣。粉絲們直接以姜成勳涉嫌詐騙粉絲見面會捐款,粉絲俱樂部運營費及水晶男孩20週年展示會捐款等嫌疑起訴了姜成勳。

詳細情況就是這樣。另外,與姜成勳交往中的粉絲俱樂部運營團隊侵吞了2000萬韓元左右的收入的事實也被曝光。不僅如此,同年姜成勳還因前經紀人擅自闖入住宅,在公共電視臺主要新聞中露臉。

去年,各種爭議和腐敗事件正在浮出水面,在被推測爲"道德敗壞"的粉絲的賬號上登載了"姜成勳清潭洞水果卡車事件"的視頻。相關視頻是姜成勳與粉絲溝通的視頻,是一條只允許粉絲觀看的禁止外部流出的視頻。視頻中姜成勳與粉絲溝通的過程中的水果貨車車經過的時候不要誤會。 "這裏現在是清潭洞,這裏又不是現在的市場,算什麼?" 相關視頻以網絡社區爲中心擴散後,姜成勳被網民稱爲"地域及地位歧視性發言"。

但是,另一位"脫德"粉絲公開了他的視頻。12日通過在線社區傳播的"姜成勳妄言"視頻長約1分5秒,內容涉及姜成勳對自己外貌和其他組合的外貌。該視頻是過去曾是姜成勳粉絲的某網民公開的,視頻中姜成勳和自己的粉絲在輕鬆的氛圍中聊天。

視頻中姜成勳說:"希望個子高一點。爲什麼不做增高手術?應該增加8厘米。只要長8厘米就有信心。" 在店裏看的話真的很醜。東方神起之後就沒有一個長得帥的偶像了。"

對此,一位粉絲問道:"上次看到的BTOB怎麼樣?" 接着他說"我製作的話會看長相挑選的。是不是應該讓藝人長得稍微好一點? 皮膚很好,弟弟也該是我吧","我太不活動了,所以弟弟死了"。

姜成勳的上述發言目前掌握着門戶網站的實時搜索詞,掀起了軒然大波。但是姜成勳沒有發表任何立場的情況下,他的粉絲們首先開口。

姜成勳的粉絲們13日在Dcinside的姜成勳Gallery發表了敦促道歉的聲明。粉絲們指出:"姜成勳對偶像們的外貌做出嘲諷和貶低的發言,損害了他們的人格和名譽。" 接着表明立場說:"雖然之前發生過很多事件,但是依然支持和支持他,因此強烈敦促他儘快道歉。"

面對接連不斷的爭議,粉絲們的失望與日俱增,而姜成勳卻沒有任何表態。

20190513 姜成勳DC台灣主辦發文

대질조사 아직 경찰서 연락 없음 對質調查尚無警察局聯繫

https://gall.dcinside.com/mgallery/board/view/?id=19800222&no=80251

好像有人好奇所以留下
現在到這時間爲止沒有聯繫...
聯繫上對方,詢問什麼時候可以
說要聯繫我,我作爲參考,向搜查官說在管轄地區
總覺得有,所以請聯繫我

-追加-
中國瘋子們說,狂言1的視頻也是我拍後爆出來的。
放狗屁 ㅉㅉㅉ

Comment:

那是互相不認識的時期啊~
台灣主辦回覆:但是操縱陰謀論總是模式一樣吧?ㅋㅋ
在所有不好的事情結束的時候,好像妄想說那是你唆使的一樣
中國大媽還幫你做代理人 時間旅行者ㅋㅋ
MBN新聞 (只限手機收看)

http://m.mbn.co.kr/tv/program_view.mbn?seq=667&bcast_seq=1212284

https://gall.dcinside.com/mgallery/board/view/?id=19800222&no=80408

DC既Comment:

從3分44秒開始
將同一天在同一個場所拍攝的照片進行比較
走路的樣子也太對比了~

紅成咁
啲嬲嬲比我想像中少
睇ig啲留言仲有人覺得佢冇問題 竟然話佢係講笑 唔係認真
發生咁多事都仲可以支持佢都底 姜生飯同某啲團飯真係好勁 真心佩服
twitter D海外飯都係咁

@LeeMariana4
He has a right to his own opinion but due to who he is, what he says will be misinterpreted. It was an old video and he probably never even imagined a Sechskies comeback at that point. He probably thought nobody would care about his opinion anyway.

@LeeMariana4
Before I judge Hoony, I'd probably look at the intention of the person who uploaded this first as well as the accuracy of the translation done by English-language online news portal.

@jiwonjiwonnie
I think both. He is wrong the way he say it but he is right to express his standards.
真係唔怕俾btob d fans打
非公開?作為藝人其實已經冇分咩公開同非公開
被人有意引導的發言 咁樣中計係你on9
偷錄?冇人阻止 好明顯唔係啦
公眾人物講野一定要好小心 講錯一句隨時比人公審
唔係心地唔好點會講啲咁既野
人地問你覺得btob點
有小小腦都知唔應該咁答啦
一定要攻擊人既
答一句都係有才華既後輩咪乜事都無
所以話佢冇腦天真儍係啱既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞