『薪火post』BNO 續期資訊(35) 一理通百理明,明白了續期可變簡單

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
有美國特色既一中政策
巴打呢頁點搵?
身邊真係多咗朋友話搞bno ,唔知係咪好事
我朋友等緊藍皮先續
咁要睇今次個「續領潮」增幅係咪真係有想像中咁大,同埋係咪會持久
好似上次魚蛋革命同雨傘革命嗰兩輪好似都係加得1-2%左右
不過通常過咗嘅第二年冇咩大事,個續證比例又會跌返
大家可以一齊見證bno東山再起
身份認同對佢地唔重要 幫唔到佢地
請問係咪要問佢拎番個pex no.?
呢個係新system 個tracking 黎
啱啱我本BNO轉咗做on its way,HMPO會唔會俾番個tracking number做reference?
舊系統會經email畀你兩個tracking number做reference
新系統應該都有
下個post 名:

全面開戰
用舊系統同埋寄左過去,發覺13may 之後track 唔到progress
幫人COUNTERSIGN有咩要注意
你有evisa入境當然無問題
問題係之前有人用bno整evisa俾人reject
呢個係$25賭$6嘅賭局
舊系統下下都要人手問 點搞啊
無寫錯野就OKAY
有幾會HMPO會打嚟confirm
練好雞腸
WTF
上年用廁板入加拿大整eta即刻批到
今年轉咗用bno申請eta反而要reviem
家母同我同樣情況但都即批
用自己pex no. 岀生年月日 電郵登入之後拉到最落就會睇到
新系統申請後會email及電話msg你pex no.同申請進度
『薪火post』BNO 續期資訊(36) 早續早享受之港爆近了,你們應當續領
https://lih.kg/1154712
一起身就差D爆post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞