『薪火post』BNO 續期資訊(35) 一理通百理明,明白了續期可變簡單

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
輕輕一推
唔可以再用廁板-> 冇問題呀
HMPO唔會立即轉STATUS

會有DELAY好正常
有個問題
上年年尾用hksar護照整咗美國簽證
早兩個月續咗Bno,係咪之後去美國帶哂兩本就得

Google:
按照美國移民條例, 毎位人士, 不論國籍, 只可持有一個相同類別的有效簽證在同一種類的護照上。如果一名人士已持有效旅遊簽證在他/她的香港特別行政區普通護照上, 他們不可以領取另一個旅遊簽證在他/她的英國國民(海外) 普通 護照上。
Thank you 巴打
咁我再等等
英文
btw, 其實正確黎講我寄果份係律師行幫搞贍養費嘅文件,不過果份文件有埋父母嘅離婚證明(都係英文黎,因為果陣仲係97前)
佢唔答就唔係你問題,照用可也
我記得條友,之前係呢度阿支阿咗話想幫個仔入籍。提咗佢實穿煲。

唔知係咪同一個人
睇到香港咁嘅死款,冰封棺材入面都驚到彈返起身
印象深刻
你問吓佢地有一日政府要管制香港銀行戶口所有資產睇吓答案一唔一樣
咁最低限度佢地無暴力阻止你申請
(無知一問)早幾日去左曼谷,揸特衰同新加坡護照可以行快速通度出竟,其實bno得唔得
好正常,日本去香港,英國護照,除非有居留證明或目的地國家護照,否則第三國護照攞住單程機票,地勤好難放行。
GOOGLE唔係官方答案,點解唔係美國駐港領事館網頁搵?

申請非移民簽證一頁裡面常見問題FAQ有答案,問題8。
貪字得個貧

想攞盡着數但又唔願郁,又唔分析一吓利弊,又唔諗後果,最弊又唔聽人建議。

算囉,我記得佢話佢有錢,咪自己攞返住本BNO再申請移民囉。
唔得。

想快速通(向鬼門)關,強烈建議屎用廁板。
其實observations咪有寫有香港居留權
想請問有無巴打試過 status 寫住 dispatched, 而舊的BNO 已被剪角及寄回並收到,但新的BNO 等咗一個月都未收到
想問問大家有無試過呢個情況,我應唔應該send email 去問問嗯?
一個月先問一個星期都冇就好問啦
我send email 問下唔啦咁
CLS
入黎BNO post 但因為寄失左想續返本特衰護照
係咪好撚反智
DLLM ROYAL MAIL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞