『薪火post』BNO 續期資訊(35) 一理通百理明,明白了續期可變簡單

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
真係唔知bno可以免簽烏克蘭,之前明明check清楚淨係bc先有
其實好多國家都好含糊咁講簽證問題都係直接講邊個國家嘅citizens/nationals有冇visa free

但咁又唔怪得佢地 事實上無邊幾個國家會好似中國同英國咁整埋咁多濕鳩分級唔同國籍
最近續咗BNO分享吓
填份嘢基本上十分鐘搞掂咗
但我份人懶拖咗成個月先的起心肝搞埋其他資料
四月第二個星期一寄出,前日收到
本嘢過咗期二十年以上 副簽揾個有BNO 嘅朋友(做IT)簽
寄出個陣除咗份聲名書同本特衰 仲有張出世紙 其他資料都冇夾比佢
(我張相仲要係白色底)
我係連埋其他屋企人嘅資料寄 而我個本係最快番到嚟
但其他提交咗嘅資料仲未到手
雖然97前出世,但老豆老母冇幫我搞過
而且佢地自己都應該冇
單純係好想要 所以博一博申請,但佢地18號排隊到依家 咩消息都冇,情願佢地快d叫我死心
身份證大法結果係97前定後?
你張身份證上面有括號括住嘅日期係幾年幾月?
07-05
係咪玩完
fail硬

你幾年出世?
94我博下佢地大頭蝦炸
你呢種叫倒錢落海
姐係你係11歲換兒童身分證先第一次拎身分證

好肯定你冇BNO
謹代表女王陛下政府感謝你支付的£86
唔忍心負皮你
下世小心啲
但只要一日未拒絕我,我都會心存一少少希望
最起碼試過
順便一問,reject係咪要耐d? 18號開始排
我負皮咗自己
兩個下場
1. 即刻Fail,因為兩老當年冇係淪陷前幫你搞BNO,而整BNO係點都要你申請咗身份證先。
2. 突然送本BNO比你,但係基本上冇乜可能
HMPO已覆我不過都係D門面野

I can see from the information provided that we still have not received your supporting documents. Please be advised to send any documentation you hold and include a covering letter explaining the situation in regards to your previous package that you sent to us.

除左2本passport提供唔到之外
諗住用返上一次既文件+一封所謂cover letter
好彩上次交新出世紙, 張英屬香港出身紙仲喺手
失敗既話 要幾耐先知
好似係得仁川機場出入境先冇印
我舊年去釜山仲有...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞