[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
終於追到Live. 期待巴打繼續出故.

中間好似有d段落跳得比較快, 我要上紙言再睇睇先
唔洗啦 你呢度見到咩
紙言都會一樣
我唔係作者,但我識得個女仔,呢件事係真千萬確,好似電影橋段嘅情節,喺我身邊嘅人身上發生,我好心痛,睇住乖乖囡變壞,仲完全失去理智,將所有心機投放晒喺呢個教畜身上

secret係咪痴線 仲幫隻雞護航
唔出奇
馬屎坑、林病、支共
呢D都有人撐
有咩係可以冇
覆返你上個post講唔敢溝有陰影果到
慢慢黎啦,或者咁,唔識溝嘅,倒不如試下令女仔溝你
總之唔好急,慢慢企返起身啦,你仲咁後生
絕對唔會係咁先
表達方式唔同,果邊有哂片證據登哂出黎,哩邊得文字故事形式,而且唔係個個人都識嘅名人
secrets 麼牙
認真睇完單野真係無曬心情
邊單
今日有幾多單姐
唔洗咁灰喎巴打
一樣米養百樣人
未讀完小學都知啦

可能你會覺得唔應該對呢D事覺得習慣而麻木
但事實又真係又唔到你管
世事不能盡如人意係正常

唔知你有冇宗教信仰啦
我都講過我本身係好憎宗教
因為成件事都好撚假
就好似人會背叛咁
唔通神覺得咁樣做係好好?
唔好咁點解唔會阻止?
偏偏D人就繼續求神拜佛好似弱智咁

如果事事能夠盡如人意、世間係如斯美好
咁我就真係信有神
但偏偏世事就一直不斷驗證世界上冇神
所以我覺得美好世界=有神
同我地身處既呢度係二元對立

最後我接受到世界既唔好同時相信冇神
除非個神係一個仆街
咁呢個神都唔應該叫神, 應該叫魔
而如果我強求世間要變成咁美好
同D人求一個唔存在既神有咩分別?
既來之則安之
算罷啦
諗多咗
係阿形個樣其實好似賓穎
估唔到呢個世界原來有樣睇
more

諗多咗
係阿形個樣其實好似賓穎
估唔到呢個世界原來有樣睇

雞都有樣睇
阿形正一嗅雞
佢本質根本 貪慕虛榮
secret嗰條友仲話佢係乖乖女變壞
部巴deserves better
番學已經痛苦 一放學再見到單新聞 個人stone咗成程車
把所有對話截圖,再傳給她的親戚,託他代為轉告,著他們好好看清楚,阿形所謂的好朋友的真面目。

第二早就接到她父親的電話。

「我都話咗你小心啲啦。我啱啱問咗小虹,佢話開頭啲對話的確係佢,但後面嘅對話已經係阿形拎番部機。」

是嗎,但為何我whatsapp依舊能看到她何時上線,微信卻顯示被封鎖了。

「都叫咗你唔好亂講我哋有聯絡,依家如果佢對埋我反感,咁我都無辨法架啦。」

試試每天放學回家就被痛罵一頓,看誰不會反感。

「你唔好成日做埋啲無幫助嘅嘢啦。」

選擇去相信,一個已經表明是搞小動作的人。選擇去相信,一個仍然沉迷在自己夢裡的人。卻選擇不去相信一個,把事件揭發,最了解當時人想法的人。其實大家都是被情感蒙閉了雙眼,她依然堅信沒有被騙。它被仇恨操控一切行為思想。他反正就不喜歡我,純粹把我當作一個工具。

我當然也不例外,就是抱著對她愛的情感,多年來的感情,才願意放下一切,放下尊嚴,都要繼續去理會,這件完全不再和我有任何關係的事。

說真的,現在還與我何干。我又是她的誰?
deserves better 同 can and willing to find a better 係兩回事
[強烈要求教授跟埋許志安去記者會道歉![
我驚山大人渣無安渣咁好戲,一滴淚都滴唔出
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞