[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
都幾難
time heals
好舒服嘅文筆
好細膩嘅情感
引人入勝
真係好希望呢篇故係一個同現世無掛鈎嘅故
樓主 好好休息
多謝您嘅故
部巴辛苦曬重新嚟過唔好再諗咁多啦
估唔到結尾黎得咁突然
辛苦哂樓主

見舊個個整合po都已經去到咁長
有無巴絲會重新整理過d線索開個新po
山城d人懶到唔追故
無懶人包佢地應該唔會知/理呢件事
對唔住樓主 㩒錯制㩒到嗰負皮 但追咗件事咁耐 連考緊試溫書都一直追 真係陪咗我好多時間 好慶幸樓主最後都放得低件事 希望有好嘅新生活同芙生個仆街會有報應
今季新番?呢排做乜成日真人化桂正和啲漫畫
原來完左咁突然
係咪有用埋春秋
那一線眼淚欠大志
而家入返嚟睇 已經搵唔返山大教授fb張相
好想知女主咩樣 提防下
搵唔到
睇芙水京啲相啲like
一切都從來與我無干般,像是這憾事,不配我擁有。 <-- 我沒有為你傷春悲秋不配有憾事

這沒大志的眼淚
<-- 那一線眼淚 欠大志

沒法再安置在臉上 <-- 這眼淚無從安置

----------------------------------------------

月球上的人唔洗我講啦 成段都係
雖然好似完得好突然 但好似大家咁講 樓主已經乜都做過晒
無論表達方式如何 其實都係關心女主 但女主視而不見
到最後都淨係覺得人地阻佢大好姻緣 仲要用埋啲企圖自殺手段博同情 又叫個fd鬧鳩你個啲
其實真係好撚小學雞有問題淨係識避 靠身邊既人幫佢拆掂佢
成日話男主唔識做人唔成熟 佢自己先係最唔撚成熟
講到咁愛教授 唔改變好自己令到同教授同一個高度睇野 好快畀教授玩厭
雖然教授都係中出即飛類型

呢個ending十分合理 樓主等睇佢仆街啦
明白一時三刻放唔低既 好彩你有機會去exchange散心
辛辛苦苦去到想去既地方 做返你當初打算去exchange 做既野啦
蕭叔叔tone: Move the fuck on and 新故 please
想睇後記or any 樓主再寫既野
後記幾時出
個收尾真係收得好靚
春秋加月球上的人真係痛到入心
睇完最後我都係嗰句
樓主放手啦 好好愛自己
睇住你咁一路咁執著好心痛
估唔到最後咁嘅ending
最初無諗過男女主角會完全決裂
但我估中咗女主角係貪慕虛榮嘅人
我雖然無呢d 經歷 但諗番以前斷交嘅朋友 其實都係同樓主感同身受
假使女主角同教授分手 都已經變唔番原本嘅佢 樓主鍾意果個女仔只會活在回憶裡
留名睇後記
因為前面個套得咗 依家又想捧紅隻臭雞咪快手拎埋另一套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞