[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
其實係因為佢個名個意思係雪
轉入薄野,長長的一條商店街。就說我根本不喜歡購物,雖天色已黑,但時間尚早,總想找個地方走走。

「知唔知呢個鐘數札幌有咩地方好行?」可以想到的地方,多是白天才有去的意義,只能向帕爺求指導。

「你嚟咗札幌?唔早講?」他很快就回覆。「你係邊度,同你食餐飯。」

我把地點告訴他,站在原地等著,看著不斷來回的人流。要分辦遊客和日本人已經算容易,但觀察久了,要分出北海道人是誰甚至比較簡單。可能甚少經過都市繁華物質的薰陶,感覺上和以前的她有幾分相似,都是那樣的純樸。

可能只是我對她的過去,的情感透射罷了。

「北海道啲女有咩好睇姐,行啦。札幌夜晚無嘢行㗎,我已經悶咗幾晚。」

帕爺說起才知道札幌現在有雪祭,他正是為著雪祭而出現的。我緊跟在他身後,我也不知道該到哪找吃的,總感覺商店街的就是貴,一定是向遊客開刀。

「其實札幌啲嘢好平,太鼓二百蚊打四盤。」用這個作比喻最合適不過,在東京二百元有時只能玩兩轉。「你有無咩想食啊。」

還以為他是帶我去吃的餐廳,原來只是和我一樣單純的向前走。

「拉麵囉,想試下北海道拉麵。」帕爺聽到後,馬上回頭,示意我要走相反的方向。穿過好幾個路口,沿途有許多女的向我們拋眉弄眼,這才知道原來自己住在紅燈區附近。
係咪unlike咗
有同感 原本睇到好空虛好失落 慢慢好似睇化左咁
仿佛呢個世界冇愛情存在 只係大家互相利用
唉 樓主畫公仔都畫到出腸 你真係想知就search下邊個英文名同雪有關
推推推
你咁講出蒞好咩
學過日文都會識將佢變成羅馬字
照咁講
算啦巴打
又唔係靚女
人品又唔係好
雖然你可能唔靚仔甚至係柒頭
不過輕輕鬆鬆搵過個啦

見你後記情緒同我過往經歷相似
我就同巴打交流下

我都經歷過放手嘅時間
而且當時已經同個女仔一齊
咩都做曬、大家都係對方第一次
但佢都要選擇分開、喜歡另一個
我點唔捨得都冇用

之後大約三年間
思想上不斷束縛自己
後來慢慢放得低先可以正常發展感情

同埋樓主點解成日講溝女
女性都可以係朋友
習慣返正常社交、有左正常溝通先再講啦

因為我本身冇朋友、家人疏離
成個世界只有當時嘅女朋友
佢嘅離開可以話係世界崩塌
後來我日日空閒時間都係單機打機鳩hea過活
係因為有中同聯絡返一齊打機
先慢慢建立到正常社交
後來先變返個正常人

巴打情況好似稍為好啲
起碼有啲朋友
咪多啲傾下玩下又識下新朋友
好快過渡到
到時連之前條女咩樣都會開始淡忘
本身仲諗緊snow乜春
我只係想要估
secret又嚟料
睇到呢幾篇 我個腦海不斷浮現之前女主角同男主角去旅行果陣 成日講果句喂呀 又去邊呀 果種焦急樣
仲有主動同對方訓埋一齊嘅一幕
咁我都叫有兩個圈嘅朋友
雖然全部都係仔 但好多都係大半年先見一次
有班就每晚打機online傾

佢哋知呢件事都只係重複屌我 屌我 同屌我on9

但我依家個問題係 我根本唔敢識新人 亦唔敢同真人面對面講嘢
真係成個tag係人哋塊面到咁
有冇link
有無文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞