[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
Cheap 過雞啦
人地雞都有腦過佢
例如畀人包
陪人去外國一個月收十萬
無限q
出去飲飲食食又全包
淨賺十皮
佢呢?
自我感覺良好就算
遲下到佢唔夠錢洗,佢一定後悔
每個月搵一萬鬆啲
食飯都要計住計住
就會後悔自己當時收咁平
後悔處女價應該收貴啲
而唔係後悔自己背叛男主同任何其他人
只係覺得蝕左錢
返咩轉頭
呢啲賤雞返轉頭你都唔好理佢啦

我有個屋企人衰吸毒
入過戒毒所不下十次
入小欖直頭困住兩年都有3次
畀足機會啦
出返蒞又衰返
重夠膽呃鳩我
我咪趕佢出門
一路打鳩佢打到去𨋢口
我唔認為呢啲垃圾會返轉頭
亦唔需要再畀機會
畀機會人地
我地自己都要付出
付出咁多換背叛都換夠啦
呢啲垃圾當唔識嘅咪算
應該係啦
圍內應該會表現同男主好熟
拎嗰種虛榮感
一味黐人地嘅威名
一直都默默地追緊樓主個故
好想問其實樓主依家係咪好憎女主
我比較想知個女主知唔知呢個故
雖然我幾肯定個老男人有睇post
從你開post嗰日已經開始睇
見就黎埋尾特登留個字
祝你
一切如願
因為愛過先會恨啫
有冇link

樓主乖乖地食嘢,活得比啲仆街好就係最好嘅報復
荒謬

荒謬
許志安都話會離婚
日日都有人po 但都無用
有時唔係我唔食 窮到出去食都無錢
「有時芙水京中午會過嚟同佢食飯嘛,我哋班都估有啲唔對路啦,大老遠係沙田開車出嚟。」

「係啊係啊,好似成日都請佢食元氣壽司。」

「係喎個次星期六朝早考完通識,芙水京咪嚟接走佢囉。」

七嘴八舌的討論著,我也不知道該如何插嘴。

「妳哋覺得有問題,又唔同佢講?」我忍不住打斷了她們,同她們一條我也覺得心寒的問題。

「咁我哋覺得姐,又無實際證據。而且佢變成咁,我哋都唔敢講啦。」她們的眼神告訴我,她們不是不想說,而是愛莫能助。

「變啲咩?」這才是我約她們的主要目的,就算碰不上她,也希望知道她的近況。

「佢以前好慳嘛,成日帶飯返學,就算出去食都會要我哋一齊慳錢。但依加口裡面就只係得錢,成日講埋啲牌子嘢。」

「係啊,佢最近成日同我講,好想要個咩天鵝個個頸鍊。」

「仲之識咗芙水京之後成個人就變曬啦,好似當正自己係個闊太咁,咁仲點講佢姐。」

「係啊!有次佢好似話過咩同芙水京食飯個陣撞到我哋校長,校長仲同芙水京打招呼嘛。」

「啊有啲印象啦,不過妳話點解校長會認唔到阿形呢?」

怎可能認不出,每天都對著自己的學生,多模糊的印象都總要有。只是路見不平,拔刀相助的又會有幾多個。況且阿形已經中六,最多也只是三個月,畢業後就不再是學生,又不會影響校譽。

今人乍見孺子將入於井,皆有怵惕惻隱之心。今汝見一女已被狗淫,怵惕惻隱之心又去哪了。
幾個鐘內追到live...希望樓主take care
人地細路跌落井係唔小心,阿刑明顯就自甘墮落做人情婦做得好開心,人各有志姐
呼應嚟 之前小虹個段有寫過人禽之別
樓主有冇諗過投稿比出版社
有無諗過加速快d完左個故事,擺低曬係度move on啦
一直重覆思量著,做著帕爺當日的話,轉眼間快到出發的日子。

她父親曾打過電話給我,但我通通都沒有接。一來是想裝作已經啟程,二來是有一番話,不想太早和他說。

曾經想過可以只帶一兩個月的行李,待她考完公開試,再托她帶行李來日本。但原來有些事情,只是自己美好的一廂情願,自己的一場白日夢。

如果這只是一場惡夢,那該有多好。但如今我還不時夢見妳的身影,想著妳的側臉,不捨妳的手溫。

從衣櫃取出衣物,忽然又想起到日本再買便好,又停下了動作。然後再從深處取出幾套衣服,輕輕地拍走上面的灰塵,放進行李篋裡。也把床上的枕頭帶走,睡慣了的枕頭,有著特殊的氣味,可能是她以前遺留下來的吧,於是又把床上唯一的公仔塞進行李篋。

儘量把家的感覺帶過去。

大不了到時候就留在日本不再帶走,讓它們一去不復返。就像曾經我以為是必然的幸福。
筆記明巴咁高人氣都未出到 幾時輪到我
有無諗過芙生好想快d完左個故事,等無人理個po沉底佢又可以再食女啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞