[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
仲有好多讀者 放心
芙泰量...樓主已經開始暴走
樓主小心呀連個名都打出嚟
雖然好似好衰 係傷口上灑鹽咁 我都預左俾人插
但係女主有d位真係唔錯得晒

樓主有過抑鬱應該都知啦
抑鬱既程度最盡去到邊你係無可能知道架
所以你唔好成日就同佢比話你仲辛苦過佢
佢辛苦到邊一個地步你知咩
仲要同自己比 呢個係大忌黎 唔通佢無你咁慘就代表佢好幸福咩
再加上啦當佢抑鬱既時候佢淨係諗住自己唔可以完全怪晒佢既 畢竟佢唔係樓主你 唔會下下體諒人 寧願自己病都唔想佢有事
但係人始終係自私既 有病既時候梗係會諗左自己先 唔通下下好似樓主你咁淨係為左顧人地感受而忽略左自己既感受咁偉大咩

當然啦佢係唔岩 佢係犯賤 抵佢死
但係樓主你咪當體諒下嗰病人 就下佢囉 畢竟你都真係唔忍心睇住佢死
同時樓主你都體諒下自己 比自己休息下啦

可能有唔岩聽既說話 樓主你自動過濾啦 睇完得淡笑就算啦 唔好放在心裡 畢竟過去左既事就由得佢啦 依家事後檢討都無用啦

不過都係要講句樓主加油 的確要將往事寫晒出黎係要花好多心同力 就好似要刮嗰心出黎 掀起瘡疤 個種痛的確係我地讀者形容唔到既 睇唔到 經歷唔到既 所以真心佩服樓主 勇於面對

希望樓主寫完之後就可以放低傷痛 重新出發啦 垃圾教授仆街死
我寫呢段個陣呢 無諗過出到呢段嘅時候會爆安心事件
依家睇番真係別有一番感觸
支持樓主
乜今日仲會有人帶隊唔帶心直咩
今次安心事件應該訪問下啊教授經濟學角度嘅睇法
here
條女諗緊太涼有冇愛過佢
人在,終於有番啲同正常人嘅對話

睇都睇得冇咁谷氣
其實呢段係我獨白嚟 但劇情雖要
仲有人睇㗎

希望全世界嘅狗男女都仆街啦
Lm
每晚仲有繼續入嚟睇,
但越嚟越唔知覆咩好…

樓主,接受有d人你永遠都救唔到啦!
人永遠無辦法叫醒一個扮瞓既人丫…

愛自己多d,咁你先有資格愛人
同埋好多垃圾都真係只係寫呢D
都學人叫prof
再唔係現實啲講
根本連自己都顧唔掂
理撚得其他人死啦
其實我覺得樓主你已經為她做得足夠多。雖然我並唔覺得你做嘅完全正確,但係我能夠想像到你當時,甚至而家嘅無力同迷惘。我覺得既然你已經盡咗力,都係時候放過自己啦。試諗諗,就算佢最後離開教授同你一齊,佢仲係當初你鐘意嘅人咩?你仲能夠信任呢個人會同你長相廝守咩?佢仲值得你去為佢傾注你嘅時間、感情咩?我明白佢喺你過去嘅人生佔咗好重要嘅一席,但你要明白有時命局並唔係已你一人之力能夠扭轉。與其糾結喺對佢嘅感情當中,倒不如放下呢種執念。喺諗住自己為佢做過嘅種種同時不妨回想一下佢亦幫你走出自己嘅世界。當打個和super啦,好好地同佢道個謝道個別,灑脫啲繼續自己嘅人生啦。
我覺得你都嘗試放下對教授嘅憎恨。唔好成日諗人食咗你條女,孤掌難鳴,呢件事講到尾都係你情我願。唔係話佢呃蝦條唔可恨,只係女方同樣有責任。
無私嘅事已經做得夠多,係時候自私啲諗下點樣令自己開心啲。無論你嘅決定係點我都會支持你,你嘅人生只需要向你自己負責。 Be a better man
文筆劣拙,語句不通,唔好意思
仆過街先知錯
我都想見下mk妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞