[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
誰為某某嘆息感概
如果自己真係柒左就自己抵死
但佢認為自己無可能會柒
而家搞到咁撚柒就係因為男主叉隻手埋黎
無男主佢就成件事好一帆風順
所以千錯萬錯都係男主既錯
做呢啲野 自己唔會內疚架咩
重賴人..
佢內疚就唔會一錯再錯啦
佢最多都係認為自己最錯係太遲識個教授
如果佢地一早識一早結左婚生左仔啦
無邏輯,自然分唔到是非對錯,做人亦會無原則。

人越大接觸得越多人就越發覺呢個世界真係無邏輯嘅人佔多數,搞唔掂。
唔係好明,小虹想睇住佢死,但又係阿形隔離陪住佢,叫樓主你唔好煩佢
Fuck logic??
「佢宜家點?」我最擔心的還是她的狀況,由始至終都是。

「佢宜家憎所有人,包括你同佢阿爸。」所以連小虹都討厭囉,那它還在得意甚麼。「唔係因為你哋逼佢同芙水京分手,係佢精神壓力太大。」

「又返去原點,如果佢一早就醒,唔再同芙水京聯絡,我會唔會同佢老豆講。佢老豆知道之後,對佢做過咩,我唔知亦無插手。」我倚著床板打字,防止自己睏意來襲。雖然覺得即使躺著,我也會氣得睡不著。

「你哋都無資格講,依家我只會係佢身邊陪著佢。唔該你哋唔好再自以為是,對我嚟講最重要係佢。」

「對我嚟講,佢一樣都係最重要。但我要嘅係一個清醒嘅佢。」

「你哋要佢醒,只有俾佢自己跌,俾佢自己知撞板,係好不負責任,但呢個係事實。」

「妳有無諗過由佢自由落體,一跌妳就隨時無咗呢位好朋友?」

「你唔洗再扮曬對佢有幾好啦。」

「如果妳覺得我係扮,咁隨便妳。」說真的,和一個連狀況也未搞清,滿腦子只有仇恨的死物對話,我能做甚麼。

「你對佢嚟講先係最痛苦嘅根源。」

「啱啊,偏偏令佢最痛苦嗰個,救咗佢一命。如果我當時選擇唔插手,今日邊有得妳安撫佢,妳準備佢幫佢執骨啦!」

「其實你真係以為得你想幫佢?」

「我知全部知嘅人都想幫佢。」

「你算吧啦好無。我同佢做咗朋友都好幾年,我好想睇住佢死,你唔想,我好想。」

鬼拍後尾枕。那她為甚麼甘心眼白白看著自己的「好朋友」沉淪火海也解釋得通了。說穿了,目的就是要摧毀她的人生。不斷站在阿形的角度,告訴阿形她的想法沒錯,繼續挑起阿形對想幫她的人的怨恨。

究竟阿形以前的中學是一所甚麼中學?十六歲獻初夜勾引男性已經夠異想天開了,原來還能教出披著羊皮的狼。

而她父親還要引狼入室。誰都知道她父親的性格,現在再多放一個助燃器在旁。
世界複雜到不敢細數
個fd係想睇住佢死定睇佢撞板睇佢大?
有無睇熱門
香城道德觀跌到零未
只係社會嘅陰暗面

一直存在
一樣基督徒食有婦之夫
一件人人講 一件無人理
社會嘅殘酷
唔緊要 我地會繼續推
一係將個故寄去報館??
要報一早報
日日咁多01monpo 都仲訪問佢
大家心照啦

中二病啲咁諗
有個夜神月係世界上出現就好
一早已經0
係睇幾時墮落去支那印蝻啲負分境界
LM
基督徒
對唔住
我尊重別人嘅意願
但唔好涉及宗教
一講到宗教
就算對方係Albert Einstein 級別
喺我心目中都會瞬間墮落變成弱智
除非係循例參與、當畀個規限自己
如果真係信嘅,應該係弱智

尤其好多宗教撚都係以宗教為盾牌
完全見唔到規範自己嘅要素
反而用作盾牌、手段
重要用到不能自拔
催眠自己/人地
話自己好虔誠
真係屌你耶穌老母啦
Lm
世界如此荒謬
認真,俾生果報有冇得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞