[真人真事] 三世書不會記載的事 完

828 回覆
168 Like 5 Dislike
是鳩但但啦
呢啲細節無關痛癢
都算有嘅
最後反擊都唔係由心
係想恃住樓主感情要佢停文

好想佢地收皮
但係karma is just a fairytale
世界係無報應
行得正堅持自己嘅先係受最大傷害
係佢
女主rip算啦屌
「點解你次次都會只唱呢幾首歌?」既然是音樂部的女生,會一起唱卡啦ok也不就怎麼奇怪了。但幾乎每次我都會選這相同的幾首歌。

也沒有甚麼理由。或許因為我根本再想不出有甚麼歌想唱,就唱這幾個月來不斷重覆翻聽的歌單好了。總要有一首我的歌,大聲唱歌,人生的曲折才會更精采,時光裡失去的紀念冊才會有色彩。

莊周夢蝶,就當作發了一場夢,一場廿多年的夢。

太多太多的,不過是月球上的人所發的夢。

量多,量小,小愛,大愛,夢醒後,都只是人類太過渺小的最愛。

《三世書不會記載的事 -- 後記 終》
Lm
後後記就唔會出了
多謝呢個半月大家嘅陪伴

不過有啲咩大家想問我都可以睇吓答唔答到
或者dm我都得嘅 如果你唔敢問

新故已經寫緊 不過起碼有8萬字我先會出
大家得閒就睇住我ig啲鳩up啦
(話說 有啲內容係新故到嚟)

最後送上呢首歌
https://www.youtube.com/watch?v=JByDbPn6A1o
共勉之
個藏頭
用咗兩日追哂 期待下個故
3假7真係邊3假?
今次藏頭是咪有啲難
最後黎一劑,正!
又收埋個莊喺尾
終於追完
好難 睇唔明
可唔可以po架妹個樣,遮少少都得
呢part作出嚟
現實係返學等放學
一個人都無識過
No peace for evil minded
感謝樓主嘔心瀝血嘅作品,一開始喺紙言到追,到後面知道係真更加心up,一路睇落去都好想知最後結果點。

喺故事而言,我覺得有時令自己可以放低嘅就係一句知道錯嘅對唔住,咁就算番唔到轉頭都無關係了,你對我做過嘅嘢都可以算,只係點解明明做咁錯嘅事,你都可以真心覺得自己冇問題?(被綠足三年幾)

喺樓主發展而言,好開心你最後話有新故出。因為出真人真事故嘅作者好易寫唔出好其他人嘅故事,寫唔出人哋嘅故事就不叫作者了。你嘅文筆至少感動到人,見到好多人都長篇大論同你分析同你傾計,你就知佢地係有真心讀到嘅。

唔好在意最後報唔報到仇了,報應幾時出現點出現都唔到我哋控制,你嘅故事裡面有個教授,有出名嘅人令依件事有人注意,我都好羨慕,起碼有人知有人分享。普通人間發生嘅故事,學連登仔講,「唔好芝麻綠豆嘅事都放上嚟啦」「冇人想知」

我前幾年都有過輕度抑鬱,好在你呢家好番啲。如果文字可以幫到你解脫,咁就繼續寫吧,會一直看的,加油活下去。

搵我唔到個陣搵阿洛

對我唔係無感情 帽我果陣妳又抱著咩心情啊
話你臭雞鷲哥都嫌我講錯喇
雪姐臭雞扮大愛
舊嗰個電話under 你個名?
取消咗佢啦,長痛不如短痛

Btw, 咖啡嘅苦,你可能要過多幾年先識欣賞,振作
講到尾 條女都係個大唔透既lan妹
一味怪樓主唔陪佢
笑死我居然可以為個咁白癡既理由派帽
仲要係呢幾個post見到咁多人屌柒佢仲咁理直氣壯
女主我同你講
咁多年你都無包容過一個有自閉症不善表達但愛你既男人
佢表達方式唔適合你 但佢無對你唔住
你走去做人情婦 妨害人家庭
你就真係十惡不赦

你派完帽樓主過成點關你撚事咩
人地唔接你電話走去煩鳩住佢朋友係要搵到佢為止搏乜春姐
你根本就心思思想食哂兩家茶禮

反省下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞