[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 2

1001 回覆
107 Like 1 Dislike
Tywin
仲有細個屈個宮女偷佢條頸鏈
但其實都有可憐過佢
s1同robert傾計
啱啱打完仗 全國d女見到robert都濕曬
但係得自己(cersi)一個人可以擁有佢
點知結左婚 同robert個first born死左
而robert都仲係出面一直搞女打獵
到底robert有冇鐘意過佢
始終都係一個bitch
Umber boy真係嚇死
佢咁憎Robert 係由始至終Robert鐘意一個死左既女人 無關心過Cersei 無愛過佢
我記得仲有d political reasons。第一代有同記者講佢好想做落去,但後來因為political reason 無做,至於係咩政治就好似無講。
咀阿姨有咩問題,佢地家族除左佢全部都係近親繁殖
今集大re u
我諗係咪驚啲人隔咗咁耐, 會對啲角色無晒feel
jon snow為咗溝女成集都on on99

聽日放工去太古城睇下啲展品
唔知仲有無贈品呢?
一早續咗3個月hbo go係咪蠢咗. 現場訂閱好似有贈品
都唔知係咪因為近新繁殖嘅關係,個個都脾氣暴躁,mad king又係,佢大佬又係,佢又係
屌 小說劇透都有人比正評
https://youtu.be/O8ES_ElI6Wg
https://youtu.be/6wxdrhHlcnQ?t=100
https://youtu.be/OZKgxzW4J3o?t=116
呢3段戲果時Cersei都仲算正常仲睇到佢有人性
最記得第2段tyrion想安慰佢果時出唔到聲好心up
打漏左個"問"
果下係覺得cersi幾sad既
咪係,搞到啲篇劇亂鳩咁作,啲角色後其愈黎愈flat,對白又唔witty
https://youtu.be/O8ES_ElI6Wg?t=114
知道哂D context再睇番s1睇到好多細節
阿哥未死前佢好善良嘅
加上沒落貴族反而慘過做雞
我覺得佢係噏得個title太多,又肥咗先唔得大家歡心...而家花痴jon算好過上兩季
做咗3eye之後個演員少咗勁多fans
有無人覺得Greyworm 其實好好J
到底佢有冇俾人閹到?
一開始已經講佢家族算係被七國背叛, 佢第一季已經係打正旗號復仇, 無咩話走唔走火入魔, 本身都唔係走正義路線
只係霸主路線上有個叫tyrion嘅軍師話叫人bend the knee好過殺清光, 而佢又聽

重點係佢真係有能力屠城, 佢宜家係皇恩浩蕩饒你狗命之餘再派兵打救你班廢柴, 比tyrion搞到左膠上身
唔係tyrion日哦夜哦, 早就武力壓制 燒你老母啦, 仲有得你藐嘴藐舌唔承認咩

BTW班北方小家族三姓家奴, 突然變到北佬好有骨氣
都唔係好樣衰姐,對眼同個鼻都幾靚

唔救佢嗰集好似有講話The Hound個名已經喺Arya個list 度剔除咗
仲要唔係high born,身邊啲fd睇佢死都好開心,我就話佢係權力遊戲嘅完美體現黎
平時就懶係大愛左膠上身,唔bend the knee就扔去餵龍,點撐得落呀
Arya響下一集射箭殺人係殺邊個
巴打高質

但我覺得走火入魔係有少少。佢以前係要人真心順服佢,而家明明唔係真心只要bend the knee 滿足佢就算。

以前啲唔服佢就變敵人,然後佢可以打正旗號燒鳩人
Tyrion 啲advice有時流流地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞